Antena Căutare

Familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar: ”Când nu este posibilitate mâncăm apă cu zahăr și cu pită”

În 2016 există familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar, într-un ghetou.

În 2016 există familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar, într-un ghetou.

Aici a fost în vremurile de demult mândria socialistă, Anina. În acest loc s-a deschis prima mină de cărbune de la noi. Și tot aici a fost construită prima linie de cale ferată de pe teritoriul țării. Istoria a cârmit brusc, și din 1990 trenul progresului a început să meargă înapoi în timp. Astăzi, Anina a ajuns în Evul Mediu. Odată ajuns aici ai impresia că aici a avut loc un experiment nereușit, soldat cu un cataclism.

Toți cei 9 copii ai lui Nelu Ardeleanu au plecat. Numai el așteaptă, cu ultimele rezerve de optimism, viitorul: ”Ce este a mai fost, dar și ce a fost va mai fi”, spune el cu lacrimi în ochi.

Până atunci, realitatea este cruntă. Într-o construcție din beton, care seamănă cu un bloc, fără apă sau toaletă locuiește familia Mureșan. Ei trăiesc iadul în fiecare zi. La cei 4 copii ai familiei nu a ajuns niciodată vreo strategie concepută pentru copiii vulnerabili pentru că sunt extrem de săraci, romi și mai au și părinți cu HIV. Toți 6 trăiesc în fiecare lună cu numai 300 de lei pe lună, pensia de boală.

”Când nu este posibilitate mâncăm și apă cu zahăr și cu pită”, a spus mama cu ochii în lacrimi.

Vremea de Paști. Românii ar putea avea parte de o sărbătoare ploioasă!... Cel mai amuzant preot al românilor uimește din nou! Cum stă treaba cu postul, de fapt! „E un mod de-a refuza să te prost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x