Antena Căutare

In Romania nu exista niciun caz de infectie cu virusul West Nile

In Romania nu exista deocamdata niciun caz de infectie cu virusul West Nile, transmis de tantari. Institutul Cantacuzino a anuntat, luni dimineata, ca probe recoltate de la doua persoane diagnosticate cu meningita virala, suspecte ca au contractat virusul West Nile, sunt negative.

"Ambele probe sunt negative. In Romania, pana in prezent, nu a fost inregistrat niciun caz de infectie cu acest virus transmis prin intepatura de tantar",





De asemenea, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. In plus, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta.

In cazul in care prezentati orice simptom de boala, prezentarea de urgenta la medic este obligatorie. Simptomele sunt febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri abdominale sau musculare si articulare.

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.


Peste 1.400 de apeluri la salvare si SMURD in Capitala... Codul Galben de canicula, prelungit cu inca 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x