Antena Căutare

In sfarsit se incalzeste! Vezi prognoza!

Vremea racoroasa continua in regiunile din jumatatea nordica a tarii si in primele zile ale acestei saptamani. Dar in sud se incalzeste inca de luni si, incepand de joi, dinspre sud incepe sa patrunda o masa de aer cald care va aduce temperaturi de 30 de grade in tot mai multe regiuni ale tarii.

Luni, in vestul, in nordul si in centrul tarii, dar si la munte, norii si ploile insotite de descarcari electrice sunt la ordinea zilei, iar vremea continua sa fie racoroasa. In celelalte regiuni saptamana incepe mai insorita si cu valori termice in crestere. Meteorologii prognozeaza maxime intre 17 si 27 de grade, chiar usor mai ridicate in Lunca Dunarii.

In Capitala iese soarele inca de la primele ore ale zilei. Maxima urca la 26-27 de grade, dar vantul isi va face simtita prezenta peste zi. Presiunea atmosferica nu are variatii semnificative de la 751 mmHg.

La munte norii vor acoperi temporar cerul si luni, dar e rost si de ceva soare in rastimpuri. Pe arii extinse inca se vor semnala ploi insotite de descarcari electrice, iar vantul va sufla moderat, cu rafale sustinute pe crestele inalte. Meteorologii vorbesc si luni tot de o vreme rece pentru inceput de iulie, desi temperatura aerului va inregistra o usoara crestere fata de duminica.

Dupa o duminica mohorata si friguroasa, soarele iese si pe litoral. Inca de dimineata atmosfera incepe sa se incalzeasca usor, iar maximele urca la valori cuprinse intre 22 si 25 de grade. De ploaie nu poate fi vorba astazi, vantul nu va trece nici el de moderat, dar apa marii este in continuare cam rece, are intre 18 si 20 de grade.

In regiunile intracarpatice vremea ramane racoroasa si luni, iar ploile continua pe suprafete extinse. Vor fi averse insotite de descarcari electrice, iar vantul se intensifica temporar. Temperaturile maxime, cu 5-6 grade mai mici fata de mediile climatologice ajung la 20 de grade in Brasov, 21 in Sibiu, 19 grade la Cluj Napoca si 25 de grade la Timisoara.

In sud, vara da semne ca se intoarce. Iese soarele, iar despre ploi vorbim doar la munte. Vantul va fi cam agitat peste zi, iar mercurul urca semnificativ in termometre, pana la 27 de grade in Craiova, Alexandria, Ploiesti, si 29 in Giurgiu. In Dobrogea se incalzeste. Norii parasesc regiunea, iar soarele se arata inca de dimineata. Asteptam 25 de grade la Constanta si 27 de grade in Tulcea. Vantul sufla moderat, cu usoare intensificari.

In Moldova frigul si ploile se muta in nordul regiunii si la munte. Prognoza anunta 18 grade la Suceava, 20 de grade in Botosani, dar in sud se mai incalzeste si soarele va fi generos: 26 de grade la Galati si Focsani.

Se mai incalzeste marti, dar se intorc ploile cu tunete, fulgere si rafale de vant in regiunile vestice si centrale, dar si in nord si la munte. Nu sunt excluse caderile de grindina, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. In celelalte regiuni e mai mult soare, iar ploile de vara cad pe arii restranse spre seara. Temperaturile, inca sub cele obisnuite pentru aceasta data, vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade.

In Capitala este soare, dar spre seara norii strang randurile si vin averse insotite de descarcari electrice, iar vantul se intensifica trecator. La amiaza asteptam 27...28 de grade, foarte aproape de temperatura obisnuita pentru aceasta data.

Miercuri tot despre vreme instabila vorbim. Norii vor aduce averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in nordul, centrul si estul tarii, dar si la munte si local in rest. Se mentin conditiile de grindina si de cantitati de apa mai importante. Sunt prognozate maxime de la 20 de grade in depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 28-29 de grade in Oltenia si in sudul Munteniei.

In Capitala va fi soare, dar si nori care trecator lasa averse insotite de descarcari electrice. Temperatura maxima ajunge la 26-27 de grade.

Sursa: Jurnalul National

Suceava: Un tanar de 15 ani a murit electrocutat pe un stalp de tensiune... Restrictii de circulatie pe bulevardul Kiseleff, de ziua Americii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x