Antena Căutare

In ultimii 30 de ani, in Romania s-a construit un singur spital: Pentru SRI!

Conform ziarului Timpul, citat miercuri seara in emisiunea „Sinteza Zilei", printr-o hotarare de guvern, s-a aprobat ca in 28 de localitati sa fie construite spitale si s-a initiat un studiu complex. Insa, in ultimii 30 de ani, in Romania s-a construit un singur spital: Pentru SRI!

Astfel, cei 3 miliarde de euro, bani colectati in ultimii 4 ani pe taxa de viciu trebuiau sa fie folositi la constructia a 28 de spitale de urgenta noi.

In 2006, Parlamentul Romaniei a adoptat Legea 95, a Sanatatii, si la finantarea unor cheltuieli de sanatate, a fost introdusa Taxa de Viciu, sumele stranse avand 3 directii:

- investitii in infrastructura de sanatate
- finantarea programelor nationale de sanatate
- rezerva MSP pentru situatii speciale

Ce prevede Art 256 din Legea privind Organizarea si Functionarea Sistemului de Sanatate din Romania- Finantarea unor cheltuieli de Sanatate:

"In scopul combaterii consumului excesiv de produse din grupa tutunului prelucrat si bauturi alcoolice, altele decat bere si vinuri, precum si pentru finantarea cheltuielilor din sanatate, se instituie unele contributii ce se constitiuie ca venituri proprii ale Ministerului Sanatatii".

Romania, pe locul 32 din 33 de tari europene, in clasamentul sistemului sanitar... Premiera: "O saptamana altfel", in semestrul al II-lea al elevilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x