În Vinerea Mare, Iisus a fost răstignit. Ce nu ai voie să faci azi

Vinerea Patimilor sau Vinerea Mare este considerata cea mai importantă zi din tot anul, în care e interzis cu desavarsire sa muncesti, sa te tunzi, ca sa nu ai parte de necazuri grave tot anul.

Vinerea Patimilor, Vinerea Mare sau Vinerea Seacă este considerată cea mai importantă zi din tot anul, deoarece este cea în care Mântuitorul a fost răstignit și a murit pe cruce pentru noi. Iată ce e interzis cu desăvârșire să faci astăzi, altminteri necazuri grave se va abate asupra ta!

În Vinerea Mare, nu se vopsesc ouăle

Tradiția spune că în Vinerea Mare, nimeni nu are voie să muncească pentru că altfel nimic nu îi va ieși cum trebuie și, în plus, tot anul va avea parte numai de obstacole. Cine nu a apucat să vopsească ouăle în Joia Mare, o va face în Sâmbăta Mare, întrucât Vinerea Mare e interzis cu desăvârșire!

În Vinerea Mare, Iisus a fost răstignit. Ce nu ai voie să faci azi

În Vinerea Mare, nu se mănâncă oțet!

Tradiția spune ca în Vinerea Mare nici un animal nu trebuie sacrificat, iar credincioșii nu au voie să mănânce urzici și oțet, întrucât buzele lui Iisus au fost udate cu această licioare când a cerut apă. Femeile nu au voie să-și tundă părul, altfel se crede că vor avea un deces în familie.

Peste toate, în Vinerea Mare se ține post negru, fără apă și mâncare pentru a avea spor și sănătate.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri