Antena Căutare

Satele din România în care poștașul vine de două ori pe lună. Oamenii sunt revoltați: ”Totul ajunge cu întârziere la noi!”

Zeci de sate din judeţul Hunedoara au rămas fără poştaşi! Nu de tot. Îşi primesc facturile şi scrisorile, dar numai o dată pe săptămână, atunci când - la ei în comună - vine poştaşul de la Deva. Putem vorbi de un fel de sărbătoare, dacă doriţi. Întâlnirea dintre săteni şi poştaş are loc la Căminul Cultural, acolo unde oamenii intră în posesia corespondenţei. Aşa se vede, însă, doar din afară. În realitate, oamenii sunt supăraţi că sunt nevoiţi de la mulţi kilometri distanţă ca să-şi ridice pensiile, plus că poştaşul nu distribuie corespondenţa. Îi pune să şi-o găsească singuri.

Aşa se anunţă localnicii din cele zece sate care aparţin comunei Veţel că a venit poştaşul. Ca în zi de sărbătoare, oamenii se adună apoi în centrul comunei, la căminul cultural, ca să primească corespondenţa. Un factor poştal vine tocmai de la Deva o dată pe săptămână. Mulţi dintre săteni sunt bătrâni şi le este greu să vină tocmai din cătunele de munte, de la zece sau 15 kilometri distanţă.

”Să angajeze, domnule, un om care să vină. Vii și umbli numai pe drumuri.”, spune o bătrână nervoasă.

La căminul cultural, oamenii sunt nevoiţi să-şi caute singuri corespondenţa printre zecile de plicuri. Şi de multe ori nici măcar nu o găsesc.

”Vin o dată la săptămână și nu le găsești. Așa e la noi Poșta Română. Vine totul cu întârziere. Nu plăteşti la timp, vin îţi taie lumina, vine şi îţi pune dobândă, îţi bagă rău credit la bănci.”, strigă un alt bărbat supărat.

Cu această situaţie se confruntă şi alte zeci de sate din judeţ.

”Exista din 2016, s-a făcut o restructuarea în Poşta română şi din momentul ăla restucturarea a însemnat o dereglare totală a activităţii, în special în mediul rural.”, a explicat Florin Chețe, lider sindical, vicepreședinte Filiala Hunedoara.

În plus, nimeni nu se înghesuie să lucreze ca factor poştal din cauza condiţiilor grele de muncă şi a salariului care este, între 1.300 şi 1.500 de lei, în funcţie de vechime.

Lebădă rănită, salvată de jandarmii braşoveni... Primele imagini cu Gheorghe Dincă în fața sediului DIICOT. Ce le-a spus jurnaliștilor înainte de a fi dus înapoi în Ares...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x