Antena Căutare

Inca 350 de mii de doze de vaccin antigripal retrase. Una dintre componente are concentratie prea scazuta

Consilierul ministrului Sanatatii, prof. dr. Molnar Geza, a declarat astazi ca alte sapte loturi de vaccin gripal, mai precis 350.000 de doze, au fost gasite cu concentratie scazuta la tulpina B.

Ministerul Sanatatii a cerut saptamana trecuta sistarea imunizarii, dupa ce au fost descoperite sapte serii de vaccin, respectiv 350.000 de doze, la care tulpina B, una din cele trei cuprinse in produsul realizat de Institutul Cantacuzino pentru sezonul 2011-2012, dupa formula stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii, avea concentratia mai mica decat cea recomandata de OMS.

Astfel, dintr-un un milion de doze cumparate de Ministerul Sanatatii de la Institutul Cantacuzino, 700.000 de fiole au probleme.

Riscul in cazul celor care s-au vaccinat este acela ca nu vor avea imunitate fata de acesta tulpina B.

"La controlul lunar, respectiv cel din 6 ianuarie 2012, specialistii Institutului Cantacuzino au constatat ca sapte serii din vaccinul antigripal, adica 350.000 de fiole, aveau o concentratie scazuta a tulpinei B. Potrivit normelor europene in vigoare, orice produs care nu respecta standardele trebuie retras de pe piata. Astfel, dupa ce la controlul din ianuarie au constatat aceste suspiciuni, s-a oprit livrarea produselor, care probabil vor fi distruse", a declarat pentru Mediafax Amalia Canton, director in Ministerul Sanatatii.

In 3 ianuarie, Ministerul Sanatatii anunta ca si in 2012 continua Campania de vaccinare gratuita antigripala, in cadrul careia au fost imunizate 479.589 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

sursa: Jurnalul

Premiera: "O saptamana altfel", in semestrul al II-lea al elevilor... Se strange latul: Asistatii social care nu si-au platit taxele, identificati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x