Antena Căutare

Inca cinci oameni au murit de frig in Romania. Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 39

Frigul continua sa faca victime in Romania. Inca cinci decese au fost confirmate in ultimele 24 de ore, in judetele Bihor, Botosani, Valcea si Timis (2). De la avertizarea "cod galben de ger" emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national s-au inregistrat 34 decese din cauza hitopermiei severe, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, in prezent se mai afla in evaluare alte doua cazuri de deces inregistrate in Bucuresti, existand suspiciunea de intoxicare cu monoxid de carbon.

Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, este de 224.

Dintre acestea, 134 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Ministerul reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

foto: Intact Images

Sarkozy ignora austeritatea: Cheltuieste zilnic 10000 £ pe mancare si are la dispozitie 121 de masini... Transporturile aeriene si portuare, perturbate de codul portocaliu de viscol si ninsori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x