Antena Căutare

Inca doi oameni au murit de frig in Romania. Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 24

Numarul persoane lor care au murit de frig in Romania a ajuns la 24. Alte doua decese s-au inregistrat in judetele Tulcea si Salaj, in ultimele 24 de ore, din cauza hitopermiei severe, a anuntat Ministerul Sanatatii.

"La nivel national, s-au mai inregistrat doua decese in judetele Tulcea si Salaj, astfel incat numarul deceselor din cauza hitopermiei severe inregistrate de la avertizarea cod galben de ger emisa de meteorologi, si pana in prezent, se ridica la 24", se arata in comunicatul MS.


De asemenea, in ultimele 24 de ore, 312 de persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale.

Dintre acestea, 119 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Ministerul reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

foto: Intact Images

Traian Igas: "14.000 de angajati ai MAI sunt pregatiti sa intervina in caz de urgenta"... Inca 193 de scoli si-au suspendat cursurile din cauza gerului.In total, sunt inchise 373 de unitati de invatamant din 29...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x