Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Încă o țară impune carantinarea pentru români. Medicul Rafila, noi declarații despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Trebuie să luăm măsuri!”

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a vorbit despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din România, precizând că acum țara noastră se află pe locul al treilea, după Portugalia și Suedia. 

Încă o țară impune carantinarea pentru români. Medicul Rafila, noi declarații despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Trebuie să luăm măsuri!”

"Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români", a spus Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Premierul Orban a dat ordinul: Trebuie să ne pregătim pentru o creștere uriașă a numărului de cazuri! Ministrul Sănătății, în alertă

De asemenea, medicul a subliniat că Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia.

"S-a întâmplat astăzi (joi, n.r.). Estonia a luat decizia ca cetățenii care vin din România, Bulgaria și Polonia trebuie să stea timp de două săptămâni în izolare, dacă doresc să călătorească acolo", a precizat Rafila.

Ludovic Orban face anunțul. Cine este de vină pentru explozia numărului de cazuri de infectare cu coronavirus

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

În România au fost confirmate, până acum, 25.286 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.565 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Recomandari