Antena Căutare

Încă un an dezastruos la Evaluarea Naţională. Ministrul Educației: „Aceste lucruri sunt inacceptabile”

Încă un an cu rezultate dezastruoase la Evaluarea Naţională. 30 la sută dintre elevii din România nu au reuşit să obţină nota 5. Cei mai mulţi au trecut oricum cu note medii. Ecaterina Andronescu spune că este nemulţumită şi că va lua măsuri.

Încă un an cu rezultate dezastruoase la Evaluarea Naţională. 30 la sută dintre elevii din România nu au reuşit să obţină nota 5. Cei mai mulţi au trecut oricum cu note medii. Ecaterina Andronescu spune că este nemulţumită şi că va lua măsuri.

Elevii, în schimb, nu-şi fac griji. Orice notă ar lua, au un loc sigur la un liceu sau la o şcoală profesională. Chiar şi cei care au obţinut doar punctul din oficiu.

Înainte de ora 10 dimineaţa, curţile şcolilor s-au umplut de copii şi de părinţi. Au alergat spre aviziere, în speranţa că vor afla notele la examen. Însă veştile au venit mai repede tot pe telefonul mobil.

Dintre cei 146 de mii candidaţi prezenți, 106 mii au obţinut medii mai mari de cinci. 73,1 la sută faţă de 73,5%, anul trecut.

Mulţi dintre elevi au primit rezultatele cu lacrimi în ochi.

Cele mai mari note le-au obtinut elevii din Braila, Bucuresti, Cluj, Prahova şi Galati. Iar la coada clasamentului sunt judetele Giurgiu si Teleorman.

Cei mai fericiti sunt insa copiii care au obtinut 10 pe linie. La nivel national sunt 429.

Fenomenul Brăila, în care mii de copii nu au fost înscrişi la evaluarea naţională ca să nu ia note prea mici şi să nu strice imaginea şcolii, se extinde anul acesta. Mai mult asociaţiile se plâng că numărul de elevi corigenţi a crescut în ultimul an cu 70%. Din acelaşi motiv, Ministrul Educaţiei spune că verifică personal situaţia din fiecare judeţ.

„Aceste lucruri sunt inacceptabile, după părerea mea. Datoria unui profesor nu este să nu-l lase să intre în examen, ci să-l pregătească să promoveze examenul”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Alarmant! Înghițim 74.000 de microparticule de plastic în fiecare an!... Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Mehedinți, se tem de un linșaj public! Cei doi susțin că ar fi fost șicanați în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x