Antena Căutare

Alertă! Încă un focar de pesta porcină! 2000 de porci, sacrificați dintr-un foc

Un nou focar de pestă porcină africană face ravagii în Ucraina, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Bucovina! În Cernăuţi, 2.000 de porci au fost sacrificaţi. Încă din vară, la Vama Siret au fost luate măsuri de prevenire a extinderii focarelor de pestă din Ucraina la noi în ţară.

Un nou focar de pestă porcină africană face ravagii în Ucraina, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Bucovina! În Cernăuţi, 2.000 de porci au fost sacrificaţi. Încă din vară, la Vama Siret au fost luate măsuri de prevenire a extinderii focarelor de pestă din Ucraina la noi în ţară.

Acolo, autorităţile au montat covor de dezinfecție peste care trec toate maşinile ce intră în România. Acum însă, pe Drumul Naţional 18, drumul care leagă Maramureșul de Bucovina sunt făcute filtre de poliţie.

Şi în judeţele în care nu au fost încă semnalate cazuri sunt luate măsuri de prevenire. De exemplu, în Braşov, la Fundata, Conducerea Centrului local de Combatere a Bolilor a luat măsura de a institui un punct de control rutier permanent la graniţa cu judeţul Argeş. Acolo se verifică toate mijloacele de transport pentru animale şi alimente care tranzitează zona. Până acum pesta porcină africană a lăsat mii de români, din 18 judeţe, fără animalele pe care le creşteau pentru sărbătorile de iarnă.

Sfârșit TRAGIC pentru un român! A murit, STRIVIT de stânci, în timp ce practica CEL MAI PERICULOS sport extrem din lume... CHINUL copiilor de oraș: blocați între școală, after-school și meditații, mereu grăbiți, mereu împinși de la spate. „Păr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x