Asta consumăm atunci când încălzim mâncarea în recipiente din plastic. Specialiştii avertizează că, în cuptorul cu microunde, se descompun şi pot otrăvi mâncarea.
Chiar şi simpla depozitare poate fi periculoasă pentru sănătate. Cel mai des, spun medicii, creşte riscul de diabet şi de boli cardiovasculare.
Vasele din plastic au devenit, rapid, foarte populare. Pentru că pet-urile, paharele, caserolele sau tacâmurile sunt mai uşor de transportat şi utilizat.
În funcţie de produs, recipientele pot emana ftalaţi sau cloruri. Bisfenol A este cea mai periculoasă substanţă şi se foloseşte chiar şi la producerea biberoanelor.
Veţi găsi cifre de la 1 la 7, cele mai nocive fiind produsele plastice marcate cu 3 si 7. Iar acestea nu au ce căuta în frigider. De asemenea, nu fierbeţi recipientele din policarbonate, cele care au codul 7 şi nici nu le încălziţi în cuptorul cu microunde. Au în compozitie bisfenolul cu potenţial cancerigen