Live acum
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Incendiu puternic în Afumați, lângă București! A fost transmis un mesaj RO-Alert! Ce pericol ar putea exista în aer. Garda de Mediu, anunț important! VIDEO

Incendiul ce a izbucnit la depozitul din Afumaţi a fost localizat, însă există în continuare riscul prăbuşirii construcţiei, avertizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Nu sunt răniţi.

Incendiu

UPDATE: Incendiul de la depozitul din Afumaţi a fost localizat, însă există în continuare riscul prăbuşirii construcţiei, avertizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Nu sunt răniţi.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au transmis că fumul degajat de incendiul de vineri din localitatea Afumaţi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.

„Am luat legătura cu Agenţia de Protecţia Mediului Bucureşti, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat. Am vorbit cu cei de la autolaborator şi mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populaţiei. Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei”, a explicat Emil Grigore, comisar la Garda de Mediu, la Digi24.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat, la Digi24, că firma care deţine depozitul nu avea paznic de noapte, iar incendiul a fost sesizat de poliţiştii care patrulau în zonă.

Potrivit specialistului, nu există pericole pentru populaţie mai ales pentru că vântul nu este puternic şi zona în care s-a produs incendiul este una industrială. „Până în zona rezidenţială, avem cam 2 kilometri şi jumătate. Oamenii nu trebuie să-şi facă probleme”, a mai spus Emil Grigore.

Știre inițială:

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la un depozit de PET-uri din localitatea Afumaţi, județul Ilfov. Focul a cuprins 80% din hala de 4.000 de metri pătraţi.

Pompierii intervin cu 25 de autospeciale, din exterior, întrucât hala metalică se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior.

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert: „Incendiu depozit în localitatea Afumaţi. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafaţă de cca 4.000 mp”.

ISU Bucureşti-Ilfov cere populaţiei să permită accesul autospecialelor şi să se ferească de fum.

Sursa citată a precizat că se intervne cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, două echipaje de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a precizat că efectivele au fost suplimentate, intervenindu-se cu 25 de autospeciale şi echipajul CRBN care verifică dacă s-au emanat susbstanţe toxice în atmosferă, potrivit News.ro.

În interioru halei sunt depozitate materiale de tip PET.

Intervenţia pompierilor este dificilă, din cauza suprafeţei mari, dar şi din cauza halei metalice care se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior, iar pompierii intervin doar de afară pentru localizarea incendiului.

Recomandari