Antena Căutare

Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Oradea. Paznicul a fost transportat la spital cu arsuri

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o fabrică de mobilă din Oradea, pentru stingerea acestuia intervenind peste 40 de pompieri cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autoscări. Paznicul firmei a fost transportat la spital cu arsuri la mâini.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o fabrică de mobilă din Oradea, pentru stingerea acestuia intervenind peste 40 de pompieri cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autoscări. Paznicul firmei a fost transportat la spital cu arsuri la mâini.

Forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Crişana” al judeţului Bihor au fost solicitate să intervină, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială situată într-o zonă industrială (pe strada Matei Corvin) din municipiul Oradea, al cărei obiect de activitate îl constituie fabricarea mobilei.

Potrivit ISU Bihor, acolo s-au deplasat iniţial cinci echipaje de la Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, care au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD de tip B2. Pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de circa 750 de metri pătraţi, în interiorul unei hale de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în care erau depozitate cantităţi importante de lemn masiv, rumeguş şi utilaje pentru prelucrarea lemnului, existând pericolul propagării acestuia la o hală învecinată şi un uscător (o hală construită pe structură uşoară).

Ca urmare, forţele au fost suplimentate cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară pentru lucru la înălţime din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Oradea şi Staţiei de Pompieri Săcueni.

Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat în sistem navetă de la obiectivele aflate în imediata apropiere, neexistând surse de alimentare în incinta societăţii comerciale afectate de incendiu, arată ISU Bihor.

Cei peste 40 de pompieri militari au acţionat cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autoscări pentru stingerea focarelor de incendiu şi protecţia halelor învecinate, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga hală şi la construcţiile învecinate şi salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

În jurul orei 4.00, incendiul a fost localizat, echipajele de pompieri reuşind să stingă incendiul în limitele găsite, în aproximativ o oră şi 20 de minute de la primirea apelului prin 112.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat paznicului, care a suferit arsuri la mâini, el fiind transportat ulterior la spital de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul s-ar fi produs de la un cablu electric defect.

Pagubele materiale au constat în utilaje de prelucrare a lemnului şi material lemnos.

Sursa : news.ro

Traficul de persoane în România, între corupție și complicitate nepedepsită: ”Guvernul nu îndeplinește standarde minime”... Video. Zeci de călători, la un pas să se calce în picioare, pe Aeroportul Otopeni! „Oamenii veneau, pur și simplu, unii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x