Antena Căutare

Incendiu violent in Drumul Taberei: O conducta de gaz s-a fisurat!

O conducta de gaze din statia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc in timpul lucrarilor de la magistrala de Metrou, informeaza Mediafax. Scurgerea de gaze a fost anuntata la 112. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fata locului pentru a incerca sa stinga incendiul. Potrivit unor martori oculari, flacarile au aproape 25 de metri, fiind aproape cat 7 etaje de bloc. Circulatia in zona este blocata.

UPDATE 22.45: Responsabilul tehnic pentru lucrarile la metroul din Drumul Taberei afirma ca avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs dupa ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrarile fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare. Ioan Ursu, responsabilul tehnic de executia lucrarilor la metroul din Drumul Taberei, a declarat, dupa stingerea incendiului, ca a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrari la fata locului cu un utilaj si care a dislocat un racord la o conducta de gaze.

UPDATE 20.57: Focul a fost stins, dar pompierii au ramas in zona pentru a monitoriza conducta.

UPDATE 20.35: Pompierii afirma ca nu exista risc de explozie. Totusi, locuitorii din zona sunt ingrijorati ca pe marginea gropii unde a izbucnit flacara se afla un tractor, existand riscul ca acesta sa ia foc, desi pompierii uda puternic utilajul si perimetrul.

Focul a izbucnit in jurul orei 19.30, in zona fostului magazin Materna din Drumul Taberei, conform martorilor. Politistii au izolat zona si nu permit accesul in zona incendiului.

Alimentarea cu gaz in zona a fost intrerupta, insa pe conducta a ramas gaz, astfel ca, flacara uriasa continua sa arda. Potrivit companiei Distrigaz Sud Retele, este vorba de o avarie cauzata de firma care executa lucrari la metrou din Drumul Taberei. O echipa de interventie a companiei a ajuns in zona pentru remedierea situatiei.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca un muncitor ar fi provocat o fisura in conducta de gaz, astfel ca firma de constructii care executa lucrari pe tronsonul Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de interventie.

Ingineri de gaze afirma ca in Drumul Taberei nu a fost sparta conducta principala, ci una secundara care face legatura cu strada Romancierilor, reprezentantii ai autoritatilor oprind alimentarea, insa trebuie inchise 13 vane. Principala vana este la Piata Moghioros, care a fost oprita la scurt timp dupa izbucnirea incendiului.

Inspectorul general al Inspectoratului Teritorial de Munca, Constantin Bujor, a declarat ca o echipa a ITM a fost trimisa in zona pentru a face investigatii cu privire la acest accident.

Floraresele, la vanatoare de locuri. Incepe anul scolar! ... Examenul de bacalaureat ramane la fel si in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x