Antena Căutare

Incendiul de la groapa de gunoi din Sighișoara a fost stins după 18 ore

Incendiul izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara a fost stins după aproximativ 18 ore, acolo rămânând un echipaj pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu reizbucnească focare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş au anunţat, vineri seară, că incendiul de la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara a fost lichidat.

În zonă a mai rămas un echipaj de la detaşamentul Sighişoara pentru a supraveghea eventuala reizbucnire, iar celelalte forţe s-au retras la bază.

ISU Mureş a fost solicitat să intervină, vineri, în jurul orei 4.00, printr-un apel la 112, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara. Acolo s-au deplasat echipaje aparţinând Detaşamentului de Pompieri Sighişoara care, după recunoaştere, au constatat că incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, existând focare şi la adâncimi de 7-8 metri.

S-a intervenit pentru localizarea incendiului, iar întrucât focarele erau la adâncimi relativ mari s-a cerut în primă fază ajutorul S.V.S.U. Sighişoara, care a intervenit cu o cisternă pentru alimentarea cu apă a autospecialelor.

Deoarece exista pericolul ca incendiul să se dezvolte, acolo s-au deplasat inspectorul-şef şi grupa operativă, fiind suplimentate autospecialele de intervenţie. De asemenea, s-a transmis o alertă prin sistemul Ro-Alert, pentru informarea populaţiei despre existenţa unui posibil pericol.

Totodată, au fost solicitate două echipaje C.B.R.N, pentru asigurarea activităţii de monitorizare a parametrilor de mediu.

Sursa : news.ro

Poliția în acțiune: unul doarme, altul abia se ține pe picioare, amețit de băutură, dar nu asta îi îngrijorează pe „șefi... Mihaela, 11 ani, a dispărut de acasă! Familia este disperată: „Cine o recunoaște, să sune la 112!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x