Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Este oficial! Începe construcția uneia dintre cele mai așteptate autostrăzi din România! „Este cea mai bună veste”

Este oficial! Construcția autostrăzii A7, Siret-Suceava-Ploiești va începe! Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, în mod oficial, începerea construcției autostrăzii care va face legătura între nordul și sudul României.

Începe construcția autostrăzii care va lega Moldova de Muntenia

Sedinţa în care s-a decis începerea construcțiilor a avut loc în prezenţa noului director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat şi a prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploieşti (A7), care va fi finanţată din fonduri europene. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava, de 41 de kilometri şi Suceava – Paşcani, de 60 de kilometri, vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Tronsonul Siret - Suceava va costa în jur de 893 milioane lei, în timp ce suma tronsonului Suceava – Paşcani va fi de 1,3 miliarde lei. Lungimea totală a autostrăzii A7 este de 430 de kilometri, iar în total investiţia ajunge la suma de 4,9 miliarde de lei, cu tot cu TVA.

Președintele Consiliului Județean Suceava a prezentat etapizarea proiecutlui și tratarea centurilor ocolitoare de pe traseul, cele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei

„Acum se discută despre transferarea unor bani de la Programul Operaţional Infrastructură Mare la Programul Operaţional Regional, pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialişti din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a spus Gheorghe Flutur.

Recomandari