Căutare Live

Încetează să mai faci asta! De ce n-ar trebui să porți ață roșie la mână! Explicațiile Părintelui Calistrat: ”Foarte multă isterie!”

Oameni de toate vârstele aleg să poarte sau le pun bebelușilor ață roșie la mână, însă acest obicei nu este deloc bun pentru credincioși, conform Părintelui Calistrat. 

Oameni de toate vârstele aleg să poarte sau le pun bebelușilor ață roșie la mână, însă acest obicei nu este deloc bun pentru credincioși, conform Părintelui Calistrat.

Acest obicei la care apelează o mulțime de oameni ca să se ”ferească” de deochi se pare că n-are nicio legătură cu Ortodoxia, după cum a explicat Părintele Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vădiceni din Iași, printr-o postare pe Facebook.

”Foarte multă isterie și foarte multă agitație legat de faptul că noi am importat sărbători din occident și le-am adus în Romania, iar în felul acesta desacralizăm creștinătatea și ortodoxia! Dar când te duci să îți citească în cafea sau în cărți, cu dama de verde în cărare și cu ghiocul prin cimitir să cauți strigoi sau moroi, când de Sfântul Andrei umbli cu usturoi și cu ciorapi întorși pe dos, sau cu ața roșie la mână de deochi și tămâie prin buzunare... nu-i tot un Halloween?”, a scris Părintele Calistrat, pe Facebook.

De asemenea, el a spus că ”exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte și obișnuit”.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Ducii de Sussex au strălucit la nunta nepoatei Prințesei Diana. Iată cât de antent este Harry cu soția sa...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri