Antena Căutare

Incurcate sunt caile Domnului: Un preot din Constanta si-a vandut biserica

Un popa din Constanta si-a vandut biserica. Lacasul de cult este acum detinut, cu acte, de o asociatie. Parohul risca sa ramana un simplu credincios, daca mai marii ortodoxiei il vor gasi vinovat de instrainarea casei domnului.

Sfintii nu pot administra, hotarat lucru. Pe Pamant, de asta se ocupa parohii. Precum preotul Nicolae Picu. A inaltat biserica maramureseana din lemn, intr-un parc din Constanta, acum 15 ani. Apoi, a dat-o de pomana asociatiei umanitare cu care a ajutat zeci de copii cu dizabilitati sa se descurce in lume. Si biserica si asociatia poarta numele Sfantului Mina, protectorul pagubitilor.

Dar e o problema. “Nimeni nu poate sa fie proprietarul unui lacas de cult in afara de Biserica, conform statutului Bisericii, care are caracter de lege”, explica Calin Gavrilas, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului.

In fata legii bisericesti va raspunde, asadar, insusi parohul Picu, acum suspendat. Momentan, evita sa vorbeasca cu jurnalistii.

Daca judecata Arhiepiscopiei va decide ca a gresit cand a trecut lacasul de cult in proprietatea altcuiva, Picu va ramane un simplu enorias.

Acum, mai marii Bisericii vor sa mearga in instanta pentru a-si recupera lacasul de cult si terenul pe care e construit.

foto: Intact Images

O copila neatenta a fost luata pe capota de o masina. S-a ales cu cateva zile de spitalizare... EXCLUSIV!!! Teste de laborator pentru carnea tocata din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x