Antena Căutare

Indemnizaţia de creştere a copilului. Unde se dau cei mai mulți bani de la stat

vIndemnizațiile pentru creșterea copilului înregistrează diferențe enorme, în funcție de zona geografică. Mai exact, potrivit unei comparații realizate de economica.net, pe baza datelor furnizare de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, județele în care părinții primesc cei mai puțini bani pentru creșterea copiilor sunt Vaslui și Suceava. Media este puțin peste 1.400 de lei, lunar.

Indemnizațiile pentru creșterea copilului înregistrează diferențe enorme, în funcție de zona geografică. Mai exact, potrivit unei comparații realizate de economica.net, pe baza datelor furnizare de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, județele în care părinții primesc cei mai puțini bani pentru creșterea copiilor sunt Vaslui și Suceava. Media este puțin peste 1.400 de lei, lunar.

Cea mai mare indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară s-a înregistrat în luna septembrie în Bucureşti şi se ridică la 2.730 de lei. Spre comparaţie, în Vaslui avem cea mai mică indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară, în jur de 1.430 de lei, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, comparate de Economica.net.

În septembrie, cele mai mari indemnizaţii medii de creşterea copilului din ţară au fost înregistrate în Bucureşti (circa 2.730 de lei), Ilfov (peste 2.280 de lei), Cluj (peste 2.100 de lei), Timiş (peste 2.000 de lei), arată datele Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), comparate de Economica.net.

Spre comparaţie, cea mai mică indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară a fost raportată în Vaslui. Aproape 1.430 de lei au primit, în medie, în septembrie părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului (ICC) din Vaslui. Circa 2.200 de persoane din acest judeţ au avut în septembrie ICC.

După Vaslui, în clasamentul judeţelor cu cele mai mici indemnizaţii medii de creşterea copilului din ţara noastră urmează Suceava, Harghita şi Buzău, cu ICC care depăşesc 1.430 de lei, reiese din datele ANPIS, potrivit aceleiași surse.

Media naţională a valorii indemnizaţiei de creşterea copilului din luna septembrie a depăşit 1.820 de lei, arată datele ANPIS.

A murit Max, ursul de la Peleș. I-au scos ochii cu un bold, i-au dat cu spray, l-au drogat cu bere. Acum nu-l mai doare ... Scandal enorm! Therme București acuzați că-și filmează clienții în zonele în care aceștia se dezbracă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x