Antena Căutare

Mulți pensionari riscă să rămână cu buzunarele goale! Ce trebuie să facă fără întârziere

O noutate a proiectului de lege a pensiilor se referă la introducerea opțiunii pentru indemnizația socială minimă, a precizat, vineri, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, în cadrul unei conferințe de presă.

O noutate a proiectului de lege a pensiilor se referă la introducerea opțiunii pentru indemnizația socială minimă, a precizat, vineri, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, în cadrul unei conferințe de presă. Această noutate se adresează pensionarilor aflați deja în plată, care au stagiul de cotizare sub 15 ani - persoane care ar putea rămâne cu pensii sub valoarea acestei indemnizații.

„O altă noutate adusă de proiectul de lege este introducerea opțiunii pentru indemnizația socială minimă. Pensionarii aflați deja în plată, care au stagiul de cotizare sub 15 ani, vor putea opta între pensie și indemnizația socială minimă, cu 3 luni înainte de aplicarea efectivă a legii”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Această categorie de pensionari vor beneficia de recalcularea pensiilor pe noua formulă. Dacă suma rezultată va fi mai mică decât indemnizația socială minimă, ei vor avea șansa de a alege această variant.

În cazul în care nu vor alege indemnizația socială minimă, în termenul de trei luni, acești pensionari vor rămâne în plată cu suma rezultată din calculul pe baza contributivității.

Anunț ȘOC: ”E o criză fără precedent! Nu vor exista produse pentru a hrăni 550 de MILIOANE de locuitori!” ... Lege pensii 2018. Ministrul Muncii: "Pensiile se dublează. Bugetul va fi suplimentat cu 15 miliarde de lei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x