Antena Căutare

Indemnizație creștere copil 2019. Bani mai mulți pentru al doilea copil. În ce condiții

Indemnizație creștere copil 2019. Indemnizația pentru al doilea concediu de creștere va fi egală cu cea acordată în cazul primului copil. Bani mai mulți se vor acorda în cazul indemnizației pentru cel de-al doilea copil. În ce condiții și ce trebuie să știe părinții.

Indemnizație creștere copil 2019. Bani mai mulți pentru al doilea copil. În ce condiții
indemnizatie crestere copil 2019

Indemnizație creștere copil 2019. Indemnizația pentru al doilea concediu de creștere va fi egală cu cea acordată în cazul primului copil. Bani mai mulți se vor acorda în cazul indemnizației pentru cel de-al doilea copil, însă în anumite condiții.

Indemnizația pentru al doilea concediu de creștere va fi egală cu cea acordată în cazul primului copil, dacă o persoană solicită concediu de creștere copil la mai puțin de 12 luni de la terminarea concediului anterior. Astfel, bani mai mulți la indemnizația de creștere a copilului se vor simți în buzunarul părinților care îl solicită la mai puțin de 12 luni de la încetarea primului CCC, iar indemnizația calculată va fi mai mică față de cea acordată în cazul primului copil. În aceste condiții, potrivit actului normativ, se va lua în considerare sumele acordate la primul CCC.

Dacă se va întâmpla ca indemnizația calculată astfel să fie mai mică decât cea acordată pentru creșterea copilului anterior, potrivit proiectului de act normativ, “se acordă indemnizația stabilită pentru copilul anterior”.

“Acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi în perioada în care persoana beneficiază deja de indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului pentru un copil şi naşte alt/alţi copil/copii, acordarea acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, în cazul în care persoana intră în concediul pentru creşeterea copilului înainte de 12 luni de la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei mai mic decât cel primit anterior, reglementarea interdicţiei angajatorului de a dispune încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în această perioadă şi implicit pe o perioadă de 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului”, potrivit proiectului.

Pentru ca modificările privind indemnizația de creștere a copilului să intre în vigoare, este necesar avizul președintelui țării, urmat de publicarea documentului în Monitorul Oficial.

Indemnizație creștere copil 2019

Concediu creștere copil 2019. Un salariat poate beneficia de concediu pentru creșterea copilului:

  • până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului;
  • până la împlinirea vârstei de 3 ani în cazul copilului cu handicap.
  • Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârstă de 3 ani, salariații pot beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului până la vârstă de 7 ani.

Cuantumul indemnizației lunare reprezintă ” 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului”.

Cum se obține indemnizația de creșterea a copilului în 2019

  • Indemnizația se acordă începând cu prima zi de când încetează concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului, indiferent de persoană îndreptățită care solicita dreptul (dacă dosarul este depus în termen de 60 de zile lucrătoare)
  • începând cu data nașterii copilului, (dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare)
  • începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, (60 de zile termen de depunere cerere)

Citește și:

Indemnizaţie creştere copil 2019. Acte necesare și calcul indemnizație pentru primul și al doilea copil

Se dau bani pentru elevi și studenți! Cum pot primi 200 de euro de la stat... Elevii din România vor face cei mai mulți ani de școală din toată Europa. Cât durează învățământul obligatoriu în UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x