Căutare Live

E oficial! Bani mai mulți de la stat, de la 1 ianuarie 2019! Aceste categorii de români vor încasa sume de până la cinci ori mai mari

Anul 2019 aduce vești bune pentru sute de persoane, întrucât începând de la 1 ianuarie vor încasa mai mulți bani, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, ce a fost aprobată de Guvern. 

Anul 2019 aduce vești bune pentru sute de persoane, întrucât începând de la 1 ianuarie vor încasa mai mulți bani, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, ce a fost aprobată de Guvern.

Așadar, persoanele care încasează indemnizații pentru invaliditate, dar și veteranii și văduvele de război vor încasa mai mulți bani.

Este vorba despre o majorare în medie de aproape cinci ori a acestor indemnizații: de la 259 de lei la 1.500 de lei lunar pentru cei încadrati în gradul I de invaliditate, de la 231 de lei la 1.000 de lei lunar pentru invalizii de război încadrați în gradul II de invaliditate, si de la 196 de lei la 900 de lei lunar pentru cei încadrati în gradul III de invaliditate, conform vremeanouă.ro.

În cazul veteranilor de război si văduvelor de rãzboi, dacã acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 de lei la 600 de lei lunar. În Ordonanta de Urgență a Guvernului se arată că măsura a fost adoptată luând în considerare că valoarea scăzută a indemnizațiilor prevăzute la art. 1 din legea nr. 49/1991, care nu permite menținerea unui nivel de trai decent pentru beneficiarii acestor drepturi.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în România sunt 62.155 de invalizi, veterani si vãduve de rãzboi. La acest numîr se adaugã si 238 de veterani de rîzboi si 888 de vãduve de veterani de rãzboi – în total, 1.126 de persoane, ce se aflã pe ștatul de plată al Casei sectoriale de pensii a Ministerului Apărării Nationale.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Crăciun 2018. Mesajul de Crăciun al Principesei Margareta...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri