Infectări în lanț la Galați și Focșani. Medicii, asistenții și pacineții luptă la limită cu coronavirusul

Explozia de cazuri de coronavirus în aziluri începe să devină un fenomen periculos! Focare sunt şi în două cămine de vârstnici din Galaţi.

Şase bătrâni au murit deja acolo şi aproape 100 au fost infectaţi. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a mers azi la Galaţi pentru a se asigura că oraşul nu va deveni o nouă zonă roşie pe harta pandemiei.

Spitalul Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani va fi condus de un colonel. Decizia vine după ce managerul unităţii sanitare, confirmat pozitiv cu COVID 19, s-a cazat la o pensiune în loc să se interneze. Vrancea devine astfel al treilea judeţ în care Ministerul Sănătăţii încearcă să facă ordine printr-o conducere militarizată.

Alte 333 de cazuri noi de coronavirus în România! Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 6633

Situaţia este critică în Galaţi. Cele mai vulnerabile locuri - căminele de bătrâni - s-au transformat în focare. Din cele 13 persoane răpuse de virus, 6 sunt de la centrul Sfântul Ilie. Alţi 70 de vârstnici şi 18 cadre medicale sunt infectate. Autorităţile au adus aici personal medical din alte spitale.

„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!

Soţul directoarei a adus virusul în cămin. Bărbatul a fost la jumătatea lunii martie în Antalya. În acel moment, Turcia nu era pe lista ţărilor cu risc. Reprezantanta centrului spune că a cerut testarea la DSP pentru pe ea şi soţul ei, dar medicii au refuzat pentru că nu aveau simptome. Cinci zile mai târziu, bărbatul a început să se simtă rău. A fost internat, dar prea târziu. A murit.

Femeia spune că a fost nevoită să mintă în legătură cu starea ei de sănătate ca să fie testată.

În timp ce ministrul Sănătăţii era în vizită în judeţ, la Spitalul TBC, zeci de medici şi asistente protestau. Cer ca managerul să rămână în funcţie. Acesta a fost demis după ce a refuzat să trateze pacienţii cu covid de la centrul Sfântul Ilie.

În vreme de pandemie, un senator i-a făcut o surpriză soției, fără să se gândească la consecințe „Noi vrem să combatem virusul prin iubire”-VIDEO

Un alt focar mocneşte la Căminul Sfântul Spiridon, care aparține Primăriei Galați. Aici sunt patru persoane infectate. Potrivit autorităţilor, virusul a fost adus în centru de o infirmieră. Acum câteva zile, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu simptome de Covid-19, iar prezența virusului a fost confirmată. De la ea, s-au infectat alte trei persoane: o colegă asistentă și doi bătrâni. Azi, toţi cei 139 de rezidenţi ai căminului, dar şi cei 67 de angajaţi au fost testaţi.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri