Antena Căutare

Informatiile dezvaluite in cadrul anchetei ROANTANAMO, incluse intr-un raport al Open Society Justice Initiative

Informatiile dezvaluite in premiera la Observator apar acum intr-un raport de peste 200 de pagini al unei organizatii americane prestigioase. Un raport care ii mentioneaza si pe demnitarii romani care ar fi stiut ca CIA a avut o inchisoare secreta la Bucuresti. Raportul arata ca Romania a adus aici suspecti de terorism si ca a efectuat zboruri in programul antiterorist.

Raportul "Globalizing Torture" al organizatiei Open Society Justice Initiative ii arata cu degetul pe actualul presedinte Traian Basescu, pe fostul sef al statului, Ion Iliescu, fostul ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu, generalul Medar, dar si pe fostul consilier prezidential Ioan Talpes. Cel care, de altfel, a si recunoscut pentru Observator ca Romania a colaborat cu CIA in programul de zboruri si inchisori secrete.

Raportul americanilor pomeneste si de avioanele care au sosit si plecat de la noi, de suspectii de terorism adusi aici la o inchisoare secreta a CIA. La cateva ore de la raport, ministerul roman de Externe a reactionat precizand ca autoritatile romane nu detin informatii din care sa rezulte ca pe teritoriul nostru au existat centre de detentie CIA sau ca aeroporturile romanesti ar fi fost utilizate pentru transportul sau detentia unor prizonieri suspectati de terorism.

Harta gropilor din Capitala: Peste 700 de cratere distrug masinile bucurestenilor... Abia nascut, fiul Shakirei strange deja bani pentru UNICEF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x