Antena Căutare

Infotrafic: Trafic in conditii de iarna. Circulatia pe DN7, blocata!

Iarna in aproape toata Romania. A nins abundent din Maramures pana in Dobrogea, iar pentru zilele urmatoare vestile nu sunt foarte bune. Meteorologii spun ca va continua sa ninga.

Din cauza zapezii s-a circulat cu dificultate pe drumurile din aproape toata tara, in special in centrul si nordul tarii. Nu mai putin de opt oameni au murit si 41 au fost grav raniti in urma celor 38 de accidente petrecute in ultimele 24 de ore. Incidentele rutiere au avut loc din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum si a traversarii neregulamentare.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele zile!

In jurul orei 8.00, circulatia a fost blocata pe DN7, intre Ramnicu Valcea si Pitesti, dupa ciocnirea a doua autotrenuri. In urma accidentului doua persoane au fost ranite.

In judetul Vaslui, sase oameni au ajuns la spital in urma unui accident petrecut pe drumul european 58. Soferul care a intrat pe contrasens era singur in masina si a suferit doar rani usoare. Pasagerii celeilalte masini nu au fost la fel de norocosi. In doar doua ore, pe acelasi drum s-au mai produs alte cinci accidente, soldate din fericire doar cu pagube materiale.

In Vrancea, tot din cauza drumului plin de zapada, trei persoane au fost ranite intr-un accident. Un sofer a pierdut controlul volanului pe Drumul European 85 si a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de un autocar in care se aflau 10 pasageri.

La intrarea in Deva, o femeie a fost la un pas sa-si piarda viata dupa ce a pierdut controlul masinii.

In Giurgiu, soferul unui camion incarcat cu carne a alunecat intr-o curba si dupa ce a retezat un copac, s-a oprit intr-un perete al muzeului din localitatea Calugareni.

Nici in apropiere de Miercurea-Ciuc soferii de tir nu au avut viata usoara. Chiar daca erau echipate cu lanturi, mai multe tiruri au derapat si au blocat circulatia.

Si in Capitala traficul auto se desfasoara in conditii de iarna. Luni noapte, echipajele de deszapezire au intervenit pe majoritatea arterelor din Capitala. Colega mea, Mirona Simion se afla la Dispeceratul pentru Monitorizarea traficului din Capitala.

Recomandari pentru evitarea accidentelor

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie in cursul zilei de luni va continua sa ninga si se va depune un strat de zapada mai consistent in sudul si centrul tarii, precum si in zonele montane. In Dobrogea si la munte vantul va avea unele intensificari.

In aceste conditii, pentru evitatarea accidentelor rutiere, centrul Infotrafic face unrmatoarele recomandari pentru conducatorii auto:

- cand se deplasaseaza in coloana, sa evite depasirile, iar daca totusi se incumeta sa efectueze manevra, trebuie sa o faca dupa o temeinica asigurare;

- sa determine toti ocupantii autovehiculului pe care il conduc sa-si cupleze centura de siguranta;

- sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

- sa foloseasca atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic; recomandam folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;

- sa pastraze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Cum va fi vremea zilele urmatoare:

Marti (28 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasa noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil ninsorii slabe. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura maximã va fi in jur de 0 grade, iar cea minimã de -9...-7 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

Miercuri (29 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura maximã va fi de -2...-1 grad, iar cea minimã de -11...-9 grade.

Joi (30 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasa noaptea. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maximã va fi de -4...-3 grade, iar cea minimã se va situa in jurul valorii de -10 grade.

Sotia lui Adrian Sobaru: Copilul a vazut cum a incercat tatal sau sa se sinucida... Cransebes: Opt persoane au fost ranite dupa ce un microbuz a intrat intr-un copac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x