Antena Căutare

Ingrijorator! Cornul primit de elevi in scoli, un cocktail de E-uri

E drept, cornul primit de elevi in scoli tine de foame. Dar ii poate si ingrasa pe copii. Nu contine fibre si nutrienti, ci faina alba si E-uri. O dovedesc analizele facute in mai multe scoli.

In schimb, laptele primit alaturi de corn este mai sanatos, cu conditia sa nu contina grasime intr-un procent mai mic de 1,5 la suta. Alegerea este a fiecaruia.

Nu doar parintii au obiectii cu privire la cornul si laptele oferite la scoala. Nici nutritionistii nu sunt tocmai incantati.

"Cornul, fiind din faina alba nu are suficiente fibre, are multe calorii si este gol de nutrienti, este sarac dpdv nutritiv. in momentul in care se consuma in mod constant carbohidratul nefiind de buna calitate poate conduce la constipatie, la crestere ponderala", explica nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Un lucru este clar. Cornurile oferite copiilor prin programul „Cornul si laptele" contin o multime de E-uri. Este rezultatul oficial al analizelor facute in scoli de catre un ONG pentru protectia consumatorului.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Majestatea Sa, Regele Mihai implineste astazi 92 de ani... Traditii de Sfantul Dumitru: "Hai la Focul lui Sumedru!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x