Antena Căutare

Inima unei fetiţe de opt ani va bate în pieptul unui băiețel de zece ani! Decizia unor părinți distruși de durere a însemnat viață pentru alți copii: "Emilia va trăi prin alt copil"

O mamă care şi-a pierdut fetiţa de opt ani într-un accident i-a donat organele ca să salveze alte vieţi. "Emilia va trăi prin alt copil", spune plângând mama copilei. Inima fetiţei va bate în pieptul unui băieţel de 10 ani, care aşteaptă de 3 ani operaţia salvatoare, ultima lui şansă să trăiască.

O mamă care şi-a pierdut fetiţa de opt ani într-un accident i-a donat organele ca să salveze alte vieţi. "Emilia va trăi prin alt copil", spune plângând mama copilei. Inima fetiţei va bate în pieptul unui băieţel de 10 ani, care aşteaptă de 3 ani operaţia salvatoare, ultima lui şansă să trăiască.

Medicii din Târgu Mureş fac chiar în acest moment intervenţia extrem de rară în România. Plămânii fetiţei vor salva alţi doi pacienţi, în Viena. În exclusivitate la Observator, mama Emiliei face apel la toţi cei care pot dărui viaţă după moartea celor dragi: „Alegeţi să donaţi, pentru că o secundă de egoism poate costa viaţa unui om.”

„Am fost de acord cu prelevarea de organe foarte greu. Am fost atât de egoistă. Pentru fetiţa mea, eu am luptat în ăştia opt ani şi aproape patru luni cu tot ce-am putut eu”, a povestit mama Emiliei.

A fost lupta dureroasă a unei mame care a înţeles că dincolo de suferinţa ei este speranţă. Când şi-a pierdut fetiţa, a ales să o transforme în înger salvator. După zile de zbucium, a acceptat donarea de organe şi i-a dat doctorului vestea emoţionantă.

Emilia a ajuns joi în comă la spitalul din Oradea după ce o dubă o lovise la ieşirea dintr-un parc. De sâmbătă era în moarte cerebrală.

Odată primit acordul mamei, medicii au început intervenţia extrem de delicată. Prelevarea de organe de la un copil este un caz rar. A mai fost doar unul, anul acesta în România.

La prelevarea care a avut loc în Spitalul din Oradea, au participat şi medici din Mureş şi din Viena. Plămânii au ajuns cu un avion la clinica AKH din capitala austriacă, iar inima a fost dusă, cu un elicopter, la Mureş.

Acolo, părinţii unui copil de 10 ani, din Tulcea, aşteptau de 3 ani o minune, care a venit chiar înainte de Crăciun. Era ultima lui şansă la viaţă, spun medicii. Intervenţia, care presupune ca inima să fie întreuptă, iar corpul să fie ţinut în viaţă de aparate, până când este pus noul cord, a început la 15 şi 30 de minute şi va dura ore bune. Băiatul este al doilea mic pacient de anul acesta care primeşte inima unui alt copil.

Scene de groază în Suceava, pentru 20 de oameni care se aflau într-un microbuz! O mașină i-a lovit frontal... Legea educației a fost modificată! Ce se va întâmpla cu Bacalaureatul, de anul viitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x