Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

INML, anunț despre probele analizate în cazul de la Caracal: ”Urmează un proces de reeșantionare, iar probele ADN vor fi reluate”

Cazul de la Caracal este, în continuare, învăluit în mister, iar o comunicare făcută de INML nu face decât să ”tulbure” apele. 

Cazul de la Caracal este, în continuare, învăluit în mister, iar o comunicare făcută de INML nu face decât să ”tulbure” apele.

Mai exact, la scurt timp după ce DIICOT a vorbit despre imposibilitatea identificării AND-ului din rămăşiţele osoase găsite în liziera de la Caracal, din cauza stării avansate de degradare, INML (Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”) a transmis un comunicat de presă.

Citește și: Dezvăluiri în cazul Caracal. Alexandru Cumpănaşu: ”Gheorghe Dincă nu avea cum să o omoare"

Astfel, reprezentanții INML au anunțat că instituţia nu a făcut comunicări oficiale, transmiţând direct organelor de anchetă respectivele rapoarte și, mai mult de atât, instituția anunță că se vor face reeşantionări de probe şi se vor relua analizele ADN, rapoartele de până acum care au făcut obiectul unor communicate DIICOT fiind, de fapt, rapoarte preliminare.

”Cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necisită timp. Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale.

Citește și: Detalii șocante: Prusupusul criminal din Caracal, Gheorghe Dincă a vorbit. Acesta a povestit ce s-a întămplat cu Alexandra înaite de a o ucide

Pentru obţinerea unor date medico-legale complete se continuă cu celeritate activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţi specifice de laborator antropologice şi genetice. În acest sens se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare”, a comunicat INML.

Unchiul Alexandrei Măceșanu, fata care ar fi fost ucisă în luna iulie, Alexandru Cumpănașu, a comentat această informație spunând că acest comunicat nu face decât să adâncească și mai mult lucrurile, întrucât se nasc noi întrebări.