Antena Căutare

A început înscrierea la şcoală pentru învătământul primar. Părinții pot depune cererea online

A început prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar. Părinţii pot depune cererea-tip de înscriere fie online fie la secretariatul unităţii de învăţământ până la data de 22 martie.

A început prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar. Părinţii pot depune cererea-tip de înscriere fie online, fie la secretariatul unităţii de învăţământ până la data de 22 martie.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. Însă şi cei mai mici care împlinesc vârsta de 6 ani până în decembrie pot ajunge în clasa pregătitoare dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă că pot face faţă trecerii de la grădiniţă la şcoală.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este programată între 2 şi 8 aprilie.

Acte necesare înscrierii la clasa pregătitoare:

– copie certificate naştere copil

– copii după actele de identitate ale ambilor părinţi

– copie după certificatul de deces (dacă este cazul) al unui părinte

– copie după sentinţă de divorţ (dacă este cazul)

– adeverinţă medicală cu menţiunea “apt pentru şcoală” sau “clinic sănătos”

Evaluarea somatică se face de către medicul de familie sau medicul şcolar. Dezvoltarea corespunzătoare a vârstei copilului este certificată printr-o adeverinţă medicală prin care se atestă faptul că preşcolarul este “apt pentru şcoală” şi “clinic sănătos”. Această adeverinţă medicală este necesară pentru evaluarea psihosomatică.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihoosmatică nu poate asigura parcurgerea cu success a clasei pregătitoare îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Cum îți poți înscrie copilul la o altă școală decât cea de lângă domiciliu

Părintele poate opta:

– pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este automat înscris.

– pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

NOTĂ: părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere

Unde au loc înscrierile la clasa pregătitoare?

La unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie), dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea cererii.

Calendarul de completare și depunere a cererilor de înscriere:

Completarea și depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

A. Prima etapă: 4 – 22 martie

– de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00

– părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

29 martie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă

B. A doua etapă: 2 – 8 aprilie

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

11 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă

Paște 2019. Când începe Postul Paștelui 2019 și ce este Miercurea Cenușii... Gheorghe Mărmureanu știe când va avea loc următorul cutremur mare în România "S-au făcut noi calcule. Nu vom scăpa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x