Înscrierea la liceu, chinul părinților. Inspectorii școlari dau sfaturi pentru completarea fișei cu opțiuni

 

Notele de la Evaluarea Naţională ar putea aduce surprize mari la admiterea la liceu. Cel mai probabil, mediile ultimilor elevi admişi vor fi mai mici decât anul trecut. De aceea, calculele de acasă s-ar putea să nu se potrivească. Inspectorii şcolari le transmit elevilor şi părinţilor ce trebuie să facă atunci când completează fişele de înscriere.

După afişarea rezultatelor finale de la Evaluarea Naţională, tinerii trebuie să aleagă liceul la care vor merge din clasa a noua. Teoretic sau tehnologic, în funcţie de medie.

Înainte să completeze această fișă de înscriere, este important ca părintele împreuna cu elevul să studieze foarte bine borșura de admitere în învățământul liceal și să vadă fiecare medie pentru liceul vizat. Atenție, însă, sfatul inspectorilor este ca întotdeauna prima opțiune să fie un liceu cu o medie mai mare decât nota pe care a obținut-o copilul la Evaluarea Națională.

Rezultate mai slabe decât anul trecut, deci medii de intrare mai mici pentru licee. Nu cu mult, dacă vorbim despre unităţile de top din București, unde ultima medie trece de 9.50.

În România, învăţământul până la clasa a X-a este obligatoriu, aşa că există locuri şi pentru cei care au obţinut la Evaluarea Naţională doar punctul din oficiu. Şcolile profesionale sunt soluţia. Mai ales că majoritatea oferă un job după absolvire.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI