Antena Căutare

Înscrieri școală 2019. Anunțul Ministerului Educației după prima săptămână de înscrieri în anul școlar 2019-2020

Înscrieri școală 2019. Ministerul Educației a făcut publică situația după prima săptămână de înscrieri în clasa pregătitoare 0, în anul școlar 2019-2020.

Înscrieri școală 2019. Anunțul Ministerului Educației după prima săptămână de înscrieri în anul școlar 2019-2020
Inscrieri scoala 2019

Înscrieri școală 2019. Ministerul Educației a făcut publică situația după prima săptămână de înscrieri în clasa pregătitoare 0, în anul școlar 2019-2020.

Înscrierea la școală vine cu mule emoții pentru părinți și copii, tocmai din acest motiv mulți au preferat să depună actele pentru înscrierea în clasa pregătitoare încă din prima săptămână de când s-a dat startul înscrierilor.

Potrivit Ministerului Educației, 75.882 de cereri au fost depuse în prima săptămână de la debutul perioadei de înscriere în învăţământul primar (prima etapă) pentru anul şcolar 2019 - 2020.

Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) au fost depuse pentru copiii cu vârsta de şase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%) - copiii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv), precizează MEN, într-un comunicat de presă.

Cererea de înscriere la școală poate fi completată online

Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoare online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni - vineri), între orele 8,00 - 18,00. Doar completarea cererii online nu reprezintă înscrierea în clasa 0 a copilului.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/IŞMB listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere.

Înscrierea la școală 2019, a doua etapă de înscrieri în clasa 0

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere la școală este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie. Între 12 şi 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ. De asemenea, va fi soluţionată orice altă situaţie privind înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului, arată Ministerul Educației.

Acte necesare pentru înscrierea la școală 2019

  • Cerere-tip de înscriere în clasa pregătitoare - poate fi găsită la școală sau pe edu.ro aici , unde poate fi completată online.
  • Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; (părinții divortati depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului)
  • Certificatului de naștere al copilului - copie și original
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare - doar dacă copilul nu are împlinită vârsta de 6 ani și nici nu o împlinește până la 1 septembrie 2019/
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul)
Paște 2019. Cele mai puternice rugăciuni din Postul Mare... Paște 2019. Ce transmit Papa Francisc și Patriarhul Daniel la începutul Postului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x