Antena Căutare

Inspectoratul Şcolar Constanţa solicită agenţilor economici să doneze echipamente IT pentru ca elevii din judeţ să poată urmări cursuri online/ 4.700 de copii ar avea nevoie de echipamente pentru a se putea conecta la orele online

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa solicită agenţilor economici să doneze echipamente IT pentru elevii din judeţ pentru ca ei să poată urmări cursuri online, în condiţiile în care şcolile sunt închise deoarece a fost decretată starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus. 4.700 de copii ar avea nevoie de echipamente pentru a se putea conecta la orele online

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, solicită sprijinul tuturor agenţilor economici şi al reprezentanţilor comunităţii constănţene care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a găsi soluţii pentru elevii aflaţi într-o situaţie de vulnerabilitate educaţională.

“Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/ recondiţionate şi în bună stare de funcţionare, cu o posibilă conectare la reţeaua de internet, vom putea asigura continuarea învăţării la distanţă în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice naţionale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.

Inspectoratul Şcolar a precizat că suspendarea cursurilor a determinat adaptarea sistemului de învăţământ şi adoptarea unei strategii de învăţare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanţă şi menţinerea conectării cu profesorii şi colegii de clasă.

“La nivelul judeţului Constanţa, există elevi pentru care accesul la platformele de învăţare online este mai dificil şi, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învăţării. Aşadar, în această perioadă în care sunt promovate şcoala şi învăţarea la distanţă, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaţionale deschise, soluţia, pentru aceşti copii ai comunităţii judeţului Constanţa, ca sloganul staiacasă-şcoaladeacasă să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online”, mai precizează sursa citată.

În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa realizează acest demers de identificare a unor potenţiali donatori de echipamente şi servicii pentru elevii din judeţ.

Inspectorul şcolar general Sorin Mihai a declarat, pentru News.ro, că aproximativ 4.700 de elevi ar avea nevoie de asemenea echipamente IT.

“Am identificat în mediul rural, unde considerăm noi că ar fi necesară o mai puternică implicare, un număr de 4.700 de elevi, din ceea ce ni s-a comunicat de unităţile de învăţământ. În aceşti 4.700 s-ar înscrie şi cei care au afirmat că echipamentele pe care le utilizează sunt depăşite”, a spus şeful IŞJ Constanţa.

El afirmă că unele primării din judeţ au început să cumpere asemenea echipamente pentrui elevi şi s-au mai înregistrat unele donaţii din partea unor agenţi economici.

“Noi am depus la recomandarea ministerului un proiect pentru fonduri europene ca să asigurăm pentru un număr de 160 de elevi şi cadre didactice şi vom vedea dacă vom avea succes. Au mai fost semnalate situaţii în care agenţi economici au donat, au sponsorizat şcoli sau elevi cu astfel de echipamente, în ultimele săptămâni. Preşedinte Consiliului Judeţean al Elevilor a spus că au fost donate 30 de astfel de echipamente în localităţi din mediul rural”, a mai afirmat Sorin Mihai.

Sursa : news.ro

Imagine de zile mari! Gimnasta Larisa Iordache, polițist de profesie, a ieșit pe stradă să-și ajute colegii, din cauza l... Ce se întâmplă cu trupurile pacienților infectați cu coronavirus. Ministerul Sănătății a schimbat regulile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x