Antena Căutare

Nu te vei mai atinge de ele! Ce se ascunde în spatele alimentelor congelate luate de la frigiderele din hypermarket  

Inspectorii ANPC au descoperit că mai mult de jumătate din greutatea unui produs congelat o reprezintă doar stratul de zăpadă. Filmaţi cu o cameră ascunsă de o echipă Observator, angajaţii magazinelor ridică din umeri atunci când trebuie să dea explicaţii.

Inspectorii ANPC au descoperit că mai mult de jumătate din greutatea unui produs congelat o reprezintă doar stratul de zăpadă. Filmaţi cu o cameră ascunsă de o echipă Observator, angajaţii magazinelor ridică din umeri atunci când trebuie să dea explicaţii pentru felul în care cumpărătorii sunt înşelaţi.

În magazin însă, e greu să-ţi dai seama pe ce dai banii. La raionul de legume congelate totul e ascuns sub. un strat gros de gheaţă. Doar de pe etichetă poţi să-ţi dai seama că undeva, în pungă, este brocoli. Sau spanac.În cazul legumelor vrac, aceeaşi situaţie.

Mai exact, după dezgheţare, fileul de peşte este acoperit cu apă. Numai aceasta cântăreşte 100 de grame. La final, nu rămânem nici cu jumătate din cât am cumpărat.

Dacă la început peştele avea aproape 450 de grame, după ce l-am gătit trebuie să îl cântărim împreună cu legumele ca să obţinem acelaşi gramaj.

Un kilogram de pangasius congelat costă 15 de lei. Cum jumătate este apă, am plătit, de fapt, de două ori mai mult.

În cazul unui peşte mai scump, diferenţele sunt uriaşe. Astfel, pe un kilogram de somon congelat plătim în realitate 80 de lei, deşi el costă 40.

Este şi concluzia inspectorilor ANPC care au făcut controale în peste 200 de magazine. În jumătate dintre ele au găsit astfel de nereguli.

De cele mai multe ori cantitatea de gheaţă declarată a fost mult mai mare.

Cifrele arat că românii cumpără tot mai multe produse congelate. Anul trecut vânzările au crescut faţă de 2016 cu aproape 40% la fructe şi cu 12% în cazul legumelor.

Fenomen spectaculos pe Dunăre, după valul de aer polar ce a pus stăpânire pe România! Ce s-a întâmplat i-a uimit pe oame... Caz șocant în Brașov! Copil din centrul de plasament, bătut cu biciul sub ochii polițiștilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x