Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Autobuzele din Braşov sunt adevărate pericole pe roţi. Majoritatea călătorilor sunt elevi

Anvelope extrem de uzate, scaune rupte, truse medicale expirate de 19 ani, parbrize sparte şi multă rugină. Asta au găsit în această dimineaţă inspectorii ANPC Braşov în autobuzele din oraş.

Anvelope extrem de uzate, scaune rupte, truse medicale expirate de 19 ani, parbrize sparte şi multă rugină. Asta au găsit în această dimineaţă inspectorii ANPC Braşov în autobuzele din oraş. La un simplu control pe traseele mijloacelor de transport, şoferii au recunoscut că, de multe ori, sunt nevoiţi să transporte călători în picioare.

Nu suntem într-un service, ci în parcul auto al firmei de transport. Angajaţii repară autobuzele pe bandă rulantă. Înlocuiesc piesele vechi, cu unele contrafăcute şi sudează autobuzele care stau pe butuci din lemn, fără nicio autorizaţie. Patronul dă asigurări pentru siguranţa călătorilor, cu dovezile în faţă.

Autobuzele cu care merg zilnic zeci de călători arată ca după război. Sunt ruginite, anvelopele extrem de uzate, lipsesc scaune, iar trusele medicale sunt expirate de 19 ani.

Inspectorii au găsit astăzi autobuze oprite pe prima bandă de circulaţie, la oră de maximă aglomeraţie. Iar majoritatea pasagerilor erau elevi care fac zilnic naveta, în picioare, de la Râşnov la Braşov.

Inspectorii au găsit inclusiv un şofer care fuma. Acum, patronul firmei de transport riscă suspendarea activităţii şi o amendă de 100 de mii de lei

Recomandari