Antena Căutare

Inspectorii Ministerului Agriculturii au dat amenzi de 118.000 lei în zona comerţului cu legume - fructe

Inspectorii Ministerului Agriculturii au aplicat de la începutul anului şi până în prezent sancţiuni contravenţionale în valoare de 118.000 lei în sfera comerţului cu legume - fructe, şi un număr de 110 avertismente, cu planuri de remediere, a anunţat, joi, ministerul.

Inspectorii Ministerului Agriculturii au aplicat de la începutul anului şi până în prezent sancţiuni contravenţionale în valoare de 118.000 lei în sfera comerţului cu legume - fructe, şi un număr de 110 avertismente, cu planuri de remediere, a anunţat, joi, ministerul.

Majoritatea sancţiunilor sunt aplicate comercianţilor prezenţi în pieţe care nu prezintă documente privind trasabilitatea produselor comercializate, nu nominalizează ţara de origine pe etichete sau chiar nu au etichete la loturile expuse spre comercializare.

"Ministerul Agriculturii, prin inspectorii în domeniul legume - fructe, cât şi Direcţiile pentru Agricultură Judeţene şi a Municipiului Bucureşti verifică permanent respectarea legislaţiei specifice urmărind, în special, ca toate cantităţile expuse spre vânzare să aibă elementele obligatorii din sistemul de etichetare (localitatea în care au fost obţinute, data recoltării, preţul acestora, etc)", precizează ministerul.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează totodată că producătorii autohtoni prezenţi în toate pieţele agroalimentare oferă în această perioadă legume şi fructe proaspete.

"De asemenea, MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) verifică pe tot parcursul anului respectarea normelor prevăzute în Programul Naţional de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toată gama de produse româneşti aflate atât în reţelele de comercializare, cât şi pe suprafeţele cultivate de legumicultori sau pomicultori. Până la această dată, au fost prelevate de către inspectorii fitosanitari 2.080 probe şi au fost analizate în laboratorul autorizat şi acreditat al ANF un număr de 2053 probe, iar încă 27 de probe se află în lucru", adaugă ministerul.

În urma analizelor de laborator nu au fost depistate până în prezent depăşiri ale limitelor maxim admise de reziduuri de pesticide la niciun produs legumicol sau pomicol, "astfel încât legumele şi fructele româneşti corespund standardelor de calitate şi nu prezintă riscuri pentru consumatori".

Sursa : news.ro

Individul care a furat probele de la secția de poliție din Cornu ar fi acționat la pont! Cinci polițiști, anchetați disc... Angajate ale unui centru de îngrijire socială au fost agresate de către un adolescent internat...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x