Antena Căutare

Institutul pentru boli cardiovasculare "C.C.Iliescu" din Capitala se inchide din cauza lipsei banilor

Se inchide Institutul pentru boli cardiovasculare prof. dr. C.C. Iliescu din Spitalul Fundeni, din Capitala. Spitalul care rezolva problemele a mai bine de jumatate dintre romanii cu boli grave de inima, a ramas fara bani.


Un spital care primeste zilnic zeci sau sute de pacienti ar trebui sa supravietuiasca timp de o luna cu 87 de lei. Acesta e bugetul spitalului "C.C. Iliescu" pentru luna noiembrie, asa ca activitatea unitatii va fi oprita de marti, 8 noiembrie. Nu sunt bani pentru medicamente, materiale sanitare, consumabile si utilitati.

Lunar, la Fundeni se interneaza peste 1.200 de pacienti si inca 3.000 in ambulator. De-a lungul timpului, la Institut s-au tratat o serie de pacienti celebri: Ion Diaconescu, fostul lider taranist si Radu Campeanu, liderul liberalilor, se inscriu pe lista.
La ora actuala, spitalul asigura peste 70% din urgentele cardio-chirurgicale din Romania.

Acum pacientii care au grave afectiuni ale inimii trebuie sa spere ca alte spitale din tara sau din Bucuresti ii vor putea primi.

Presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate spune ca probleme cu banii sunt in mai multe spitale din tara, asa ca a transferat astazi 160 de milioane de lei din bugetul de pe luna decembrie al Casei pentru luna noiembrie. Iar in ultima luna din an spera sa rezolve problemele dupa o intelegere cu Ministerul Finantelor.

Galant Protect Security, sub ancheta. Procurorii verifica modul in care s-a asigurat protectia la stadionul din Ploiesti... UPDATE! Urmarit general a scapat printre degetele politistilor prahoveni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x