Întârzieri la decolare ale zborurilor de pe Aeroportul Otopeni și zeci de trenuri anulate din cauza viscolului

 

Zeci de trenuri care circulă pe liniile din sudul țării au fost anulate, duminică, din cauza viscolului și a ninsorilor din sudul și estul țării, informează CFR Călători SA. Și traficul aerian se desfășoară în condiții grele, pe Aeroportul Otopeni înreginstrându-se întârzieri destul de mari la decolare.

12 trenuri erau în circulație pe relația București — Constanța, iar două pe linia Constanța — Buzău.

"Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă pe fondul viscolului și a ninsorilor din sudul și estul țării. În toate unitățile CFR Călători s-au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. Sunt pregătite locomotive de rezervă, sunt suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile sunt verificate înainte de plecarea în fiecare cursă", se spune într-un comunicat al companiei CFR.

Iarna s-a dezlănțuit! Weekend de coşmar cu viscol, ger şi zăpadă. Starea drumurilor la această oră

Pentru zonele afectate de viscol și ninsori, s-a luat decizia anulării unor garnituri, urmând ca traficul de pasageri sa fie preluat de celelalte trenuri rămase în graficul de circulație. Este vorba despre IR 1581 București Nord (plecare ora 7,31) — Constanța, IR 1580 Constanța (plecare ora 8,40) — București Nord, IR 1582 Constanța (plecare a 13,00) — București Nord, IR 1585 București Nord (plecare ora 14,00) — Constanța, IR 1588 Constanța (plecare ora 18,50) — București Nord, R 8011 București Obor — Fetești este anulat și circulă suplimentar un tren București Obor — Fetești, cu plecare din București Obor la ora 10,00, R 8012 și R 8014 Fetești — București Obor, R 8580 și R 8581 Ciulnița — Slobozia Veche și retur, R 8443 și R 8592 Ciulnița — Călărași Sud și retur, R 8002 și R 8001 București Obor — Constanța și retur, R 9362 Alexandria — Roșiori Nord, R 8201 și R 8202 Buzău — Constanța și retur, R 8653 Medgidia — Tulcea Oraș, R 8654 Tulcea Oraș — Medgidia, R 8121 București Nord — Slobozia Veche și R 8124 Slobozia Veche — București.

Tenurile spre și dinspre sudul și estul țării înregistrează întârzieri la sosirea/plecarea din gări.

_______________________

Și traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu se desfășoară în condiții de ninsoare abundentă și viscol cu rafale de vânt de 70 peste kilometri/oră, care transportă zăpada pe sol, însă nicio cursă nu este anulată.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme, punctual întârzierile ajungând sau depășind o oră.

"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszăpezirea pistelor, platformelor și căilor de rulare, fiind asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene", spune CNAB.

Informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe