Antena Căutare

Internet: Suntem in topul vitezei de acces, dar 61% dintre romani nu au intrat niciodata pe net

Datele publicate de Comisia Euro­peana anul acesta in raportul despre competitivitatea Europei digitale plaseaza Romania pe ultimul loc in Uniune dupa utilizarea internetului, cu precizarea ca mai mult de jumatate din cetatenii romani nu a folosit niciodata internetul. Daca la capi­tolul viteza a conexiunilor suntem pe locul al patrulea la nivel mondial, la capitolul penetrare avem de recuperat.

Un raport al Comisiei Europene arata astfel ca 61% din romani nu au accesat niciodata internetul.

La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, 60% reprezinta ponderea ce­lor care navigheaza online cel putin o singura data intr-o saptamana. Rata scazuta a conectivitatii se reflecta in acea rata, la fel de mica, a utilizarii internetului.

In pofida unei cresteri graduale in ulti­mii ani, Romania are cele mai scazute rate de utilizare regulata si frecventa a internetului din Uniunea Europeana.

In plus, majoritatea ceta­tenilor romani (61%) nu a folosit nicio­data internetul. De asemenea, cele mai multe servicii internet sunt utilizate la un nivel mult mai scazut comparativ cu celelalte state din UE, se arata in Europe's Digital Competittiveness Report, al Comisiei Europene, docu­ment elaborat in ca­drul strategiei euro­pene Agenda Digi­tala.

Raportul mai arata ca in Roma­nia doar 31% din popu­latie utilizeaza internetul constant cel putin o singura data pe saptamana si 19% din romani utilizeaza intenetul in fiecare zi sau aproape in fiecare zi.

Tot articolul, in Financiarul

VIDEO! Pompierul erou de la Saucesti a salvat inca un om la explozia din Bacau... Vezi cum va fi vremea de Craciun!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x