Antena Căutare

O gravidă de 17 ani, blocată în nămeți! Autoritățile au intervenit de urgență cu șenilata ca să ajungă la tânăra care intrase în travaliu

Intervenţie cu şenilata pentru a recupera o adolescentă de 17 ani, însărcinată, care intrase în travaliu într-un sat din comuna braşoveană Moeciu.

Intervenţie cu şenilata pentru a recupera o adolescentă de 17 ani, însărcinată, care intrase în travaliu într-un sat din comuna braşoveană Moeciu. În timp ce salvatorii încercau să ajungă la ea pe traseul dificil, în pantă şi acoperit de zăpadă, o vecină a jucat practic rol de moaşă. Şi a ajutat-o pe fată să nască, urmând indicaţiile primite prin telefon de medicii de la ambulanţă.

După o misiune aproape imposibilă, când afară deja se înoptase, medicii au reuşit să ajungă la casa din satul Măguricea. Au urcat cu şenilata prin nămeţi aproape doi kilometri. Un traseu dificil, pe care au avut nevoie să folosească inclusiv troliul din dotare pentru a răzbi.

”Intervenţia a fost dificilă, drumul era impracticabil, era un drum în pantă, acoperit cu zăpadă şi din această cauză nu s-a putut realiza accesul cu echipajele noastre SMURD şi Ambulanţa.”, a declarat Ciprian Sfreja, ISU Brașov.

La indicaţiile prin telefon ale medicului, vecina a devenit practic moaşă de ocazie şi a ajutat-o pe fată să nască până când echipajul a ajuns la ea.

”A făcut ce i-am spus, exact ceea ce i-am spus, i-am explicat cum să măsoare, unde să lege, cum să taie, astfel încât să nu se exangvinizeze copilul în timp, copilul pierde sângele prin cordonul ombilical, dacă nu e legat destul de repede.”, a precizat Alexandra Nicu, coordonator dispecerat SAJ Brașov.

Medicii ajunşi la faţa locului au găsit-o pe mamă şi pe fetiţa nou-născută în stare bună şi le-au preluat în grijă.

Din primele informaţii se pare că nu condiţiile meteorologice au dus la naşterea la domiciliu, ci chiar adolescenta ar fi ales această variantă, de teamă, pentru că părinţii ei nu au fost de acord cu sarcina. Return to index of stories...

Ninsorile abundente fac ravagii în țară, în următoarele două săptămâni! Care sunt zonele ce vor fi lovite de viscol și g... Veste tristă pentru această categorie de pensionari! Casa Națională de Pensii Publice a făcut anunțul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x