Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Pompierii au înotat prin apa până la gât pentru a salva oameni. Intervenţii dramatice în Bihor după o furtună de cod roşu

Vestul ţării rămâne în alertă din cauza ploilor torenţiale. Cele mai afectate au fost judeţele Bihor şi Timiş, cu mai multe localităţi inundate. Pompierii au dat dovadă de eroism și au înotat în apa până la gât pentru a salva oamenii prinși în casele inundate.

Pompierii au înotat prin apa până la gât pentru a salva oameni

Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Peste o sută de gospodării au fost acoperite de ape, iar drumurile au fost blocate de aluviuni şi de copacii doborâţi de vântul puternic.

11 oameni, salvaţi de pompierii care au înotat în apele de peste un metru

Imaginile dramatice au fost filmate în localitatea Criştioru de Jos din judeţul Bihor. O bătrână a fost salvată de pompieri în ultima clipă, după ce ploile torenţiale au adus viitura în localitate.

Alertă meteo! Ploi torențiale și vijelii în România! Zonele în care va ploua puternic în următoarele zile

În Vaşcău, puhoaiele dezlănţuite au năvălit pe străzi, iar oamenii n-au mai putut decât să asiste neputincioşi la dezastru. În câteva minute curţile oamenilor s-au umplut cu zeci de mii de litri de apă, iar pompele au devenit inutile.

Mesaj Ro-Alert de avertizare a populației să se adăpostează de inundații

Patru localităţi din Bihor au fost inundate. Autorităţile au emis şi un mesaj Ro-alert, astfel încât oamenii să se adăpostească din calea apelor.

Dezastrul s-a abătut şi asupra judeţului Timiş unde ploaia torenţială a inundat sate intregi. A fost nevoie şi aici de intervenţia pompierilor care au ajutat zeci de familii să-şi scoată apa din curţi. Meteorologii au emis ieri nu mai puţin de patru coduri roşii de ploi și vijelii pentru judeţele Arad, Bihor, Caraş Severin şi Hunedoara

Recomandari