Interviu cutremurător cu eroul veteran, de 101 ani, lăsat cu mâna întinsă la parada de 1 Decembrie: "Mă evitau. Dar n-am putut să nu mă duc"

Veteranul de război din Vâlcea, Emil Veţeleanu, în vârstă de 101 ani, a fost ignorat de autorități la parada de 1 Decembrie. Fiica sa a povestit cum eroul a vrut neapărat să fie prezent la manifestări, deși sănătatea nu-i mai permite. A mers la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea. Deși avea mâna întinsă, oamenii l-au ignorat cu desăvârșire, strângând doar mâinile celorlalți.

Bătrânul ignorat la Vâlcea, la manifestările de 1 Decembrie

Antena 3

Eroul de 101 ani a oferit primul interviu, pentru Antena 3, după umilința de 1 Decembrie.

„Ziua de 1 decembrie a fost frumoasă, dar, la urmă, m-au cam umilit cei care au trecut pe lângă mine. M-au ignorat! Nu m-au respectat, nu m-au salutat! Mă evitau! Mulți mi-au spus că am făcut greșeală că m-am dus. Nu puteam să nu mă duc la Ziua Națională a României, o zi care trebuia respectată!

Nu m-au băgat în seamă. Este vina lor pentru educația pe care o au! Nu respectă bătrânii, nu pe mine că am fost erou în Al Doilea Război Mondial!”, a spus Emil Vețeleanu, la Antena 3.

„Să le fie rușine! Să le fie rușine că au trecut pe lângă un om în vârstă! Mai aveam și insigne în piept că am fost veteran de război! Ce educație au primit până acum din învățământ?(...). Învățământ nu se mai face, nu se mai vorbește despre istoria României!

Istorie nu s-a mai făcut! S-au făcut facultăți particulare și s-au luat diplome pe bani, nu pe inteligență!”, a mai spus veteranul de război Emil Vețeleanu.

Imaginile care au stârnit revoltă imediat ce au fost postate pe internet:

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri