Antena Căutare

Întreaga operă a lui Mihai Eminescu disponibilă gratuit în App Store și Google Play

Întreaga operă a lui Mihai Eminescu disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Aplicația Mihai Eminescu, întreaga operă pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română

Întreaga operă a lui Mihai Eminescu disponibilă gratuit în App Store și Google Play
Mihai Eminescu | hepta.ro

Pe 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea marelui poet român, Mihai Eminescu. Cu ocazia acestui prilej deosebit de important pentru lumea literară română, Academia Română a anunțat lansarea aplicației digitale "Mihai Eminescu, întreaga operă”. Lansarea întregii opere ale lui Eminescu are loc în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Ateneul Roman.

Astfel, opera poetului român va fi disponibilă gratuit într-un format adaptat tuturor telefoanelor mobile inteligente, în Google Play sau App Store. Pentru dezvoltarea noii aplicații, cercetătorii dintr-o echipă interdisciplinară formată din specialiști de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, dar și membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni au lucrat timp de doi ani.

Chiar dacă numărul celor care mai pun mâna pe o carte a scăzut dramatic, numărul celor care folosesc tehnologia revoluționară și internetul a crescut. Astfel, inițiativa Academiei Române este una de lăudat, îndemnând românii de toate vârstele să citească. Prin intermediul internetului și a tehnicilor de comunicare moderne, românii au șansa de a se apropia de “omul deplin al culturii române”.

Sursă foto: hepta.ro

Protecția Consumatorului cere înăsprirea amenzilor: ”Companiile înșală în mod repetat clienții”... ”O să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet.” Reacția Jandarmeriei la comentariile acide postate la omagiul adus l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x