Antena Căutare

Într-un liceu din România au fost organizate spaţii de carantină pentru suspecții de coronavirus

Într-un liceu din Galaţi au fost organizate spaţii de carantină pentru persoanele care se întorc din China şi au intrat în contact cu persoane bolnave.

Într-un liceu din România au fost organizate spaţii de carantină pentru suspecții de coronavirus
Galațiul a organizat spații de carantină pentru persoanele care se întorc din China

Prefectura Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au decis să amenajeze un spaţiu de carantină pentru persoanele care ajung la Galaţi venind din China. În total sunt cinci camere cu 20 de paturi care au toate condiţiile, inclusiv acces la un cabinet medical, dintr-un liceu din oraşul Galaţi.

„Ca urmare a solicitării primite de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la identificarea unor spaţii în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecţia cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituţia Prefectului Galaţi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a făcut demersuri pentru a găsi un spaţiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) şi a propus următoarea locaţie: Liceul Tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican Galaţi – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi şi baie proprie, o cameră cu 3 paturi şi baie proprie, o cameră cu 2 paturi şi baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) şi un cabinet medical”, a anunţat Prefectura Galaţi, într-un comunicat de presă.

De la apariția coronavirusului și până astăzi, în orașul Galați, au venit 17 persoane din China. Virusul nu s-a confirmat la niciuna dintre acesta persoane, însă li s-a recomandat izolarea la domiciuliu.

Sursa: mediafax.ro

Citește și: Un bărbat s-a sinucis crezând că este infectat cu coronavirus. A vrut să-și salveze familia

După cazul din Ditrău, două magazine românești din Londra sunt ținta unor insulte xenofobe: „Nu sunteți bineveniți aici ... Alerta de Coronavirus din Timişoara s-a extins în jumătate de ţară! Un tânăr bănuit că ar avea virusul a călătorit prin ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x