Antena Căutare

Potop în România. Un pompier ține în brațe un bebeluș abia născut, pentru a-l salva din calea apelor

Vremea rea face prăpăd în România! Imaginea cu un pompier care duce în brațe un bebeluș de doar câteva luni, în încercarea de a-l salva din calea apelor, a devenit virală. Se întâmplă După ce a plouat torențial ore în șir, mai multe localități au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru a salva persoanele ale căror case au fost umplute de ape. 

Vremea rea face prăpăd în România! Imaginea cu un pompier care duce în brațe un bebeluș de doar câteva luni, în încercarea de a-l salva din calea apelor, a devenit virală. Se întâmplă După ce a plouat torențial ore în șir, mai multe localități au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru a salva persoanele ale căror case au fost umplute de ape.

Zeci de case, curţi şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost inundate, miercuri seară, în urma precipitaţiilor din ultimele ore, iar câteva zeci de persoane au fost evacuate de pompieri întrucât apa le intrase în locuinţe, informează News.ro. Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni, iar localnicii din comuna Budacu de Jos au fost avertizaţi prin Ro-Alert că pe râul Budac a fost depăşită cota de inundaţii cu 60 de centimetri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, echipaje de pompieri intervin, miercuri seară, în mai multe localităţi afectate de precipitaţiile înregistrate în ultimele ore.

În localitatea Dumitra, pompierii au intervenit pentru a evacua mai multe persoane, între care o femeie cu un copil şi o altă femeie, de aproximativ 60 de ani, din locuinţe şi pentru decolmatarea podeţelor asfel ca nivelul apei să scadă.

Tot în localitatea Dumitra, DN 17C a fost blocat de aluviuni, circulaţia fiind blocată temporar.

Şi drumul de acces spre Ghinda a fost blocat de alunecare de teren şi aluviuni, acolo intervenindu-se cu un buldoexcavator. Şi drumul spre Slătiniţa a fost blocat de aluviuni şi tot acolo voluntarii au intervenit pentru a ajuta o persoană care se urcase într-un copac pentru siguranţă şi rămăsese blocată acolo.

Potrivit ISU, încă din jurul orei 18.00, au fost chemaţi din turele libere pompierii militari pentru a sprijini populaţia din municipiul Bistriţa, oraşul Năsăud şi alte zone afectate.

"Din sutele de apeluri primite pe numărul de urgenţă unic 112, prioritatea noastră sunt cazurile de evacuare a persoanelor care sunt în pericol, unde debitul apei a fost extrem de mare (Slătiniţa, Jelna, Dumitra, Monor). Toate solicitările sunt luate în evidenţă şi în funcţie de prioritizare (prioritate au misiunile în care oamenii sunt în pericol), vor fi remediate punctual, atât de către pompierii militari, cât şi de către cei voluntari sau comitetele locale pentru situaţii de urgenţă", arată ISU Bistriţa-Năsăud.

Miercuri seară, 10 echipaje de pompieri militari (7 de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa şi 3 de la Secţia de pompieri Năsăud) şi toate echipele de voluntari (SVSU) din localităţile afectate sunt pe teren pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii.

Foto: ISU Bistriţa-Năsăud

O infirmieră și un paznic s-au luat la bătaie, chiar în holul spitalului! Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!... Ciclonul mediteranean a adus inundații severe în România, iar meteorologii anunță ploi în continuare: ”Așa ceva n-am văz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x