Antena Căutare

Inundatiile fac ravagii in toata tara. Sase judete, grav afectate de ploi torentiale si furtuni

Ploile torentiale care s-au abatut asupra tarii de la inceputul saptamanii si furtunile violente fac ravagii in mai multe judete. In Buzau si Braila oamenii s-au trezit cu apa in case, iar in Hunedoara, Tulcea si Maramures au fost distruse mai multe masini, iar unele locuinte au ramas fara curent electric. De asemenea, mai multi oameni au ramas blocati in mijlocul raului Trotus.

Cinci pescari au ramas blocati pe o insula aflata in mijlocul raului Trotus, de la marginea orasului Adjud din judetul Vrancea. Nivelul apei a crescut in urma precipitatiilor abundente. Pescarii se aflau la o distanta de aproximativ un kilomteru de mal, iar pompierii au intervenit cu o barca pneumatica pentru a-i salva in aceasta dimineata.

Noaptea trecuta, localnicii din comuna buzoiana Viperesti s-au trezit in miez de noapte cu apa pana la genunchi. Oamenii au fost nevoiti sa-si ia copiii in brate si sa iasa din locuinte.

Ploile abundente au intrerupt si calatoria unor turisti care se intorceau din Grecia cu autocarul. Autovehiculul a ramas blocat pe sosea dupa ce a intrat intr-o groapa care nu a fost vazuta de sofer din cauza ca era acoperita de apa.

Si in judetul Braila au avut loc inundatii si mai multe pasari si animale au murit inecate. Zeci de gospodarii din localitatea Plopu au fost inundate, iar sute de hectare de teren agricol au fost acoperite de apa.

Nenorocirea s-a abatut si asupra localnicilor din Mircea Voda carora o ploaie puternica le-a distrus casele aproape in totalitate.

In localitatea braileana Ianca, peste 10.000 de oameni au ramas fara curent electric. Un post de transformare a fost inundat, dar orasul a fost cuplat intre timp la o linie secundara pana la remedierea completa a problemei.

In judetul Bacau, ploile au inundat cateva sute de gospodarii, iar oamenii nu au reusit sa-si salveze animalele care au murit inecate. Traficul feroviar pe ruta Bacau-Onesti a fost blocat, iar un tren cu 150 de calatori a ramas in camp mai bine de o ora.

O furtuna violenta a distrus mai multe masini din Deva si Tulcea. Autoturismele au fost grav avariate de crengile rupte din copaci.

Mai multe case din localitatea maramureseana Sacalaseni au ramas fara curent electric dupa ce doi stalpi de iluminat au fost daramati din cauza vantului care a batut cu 60 de kilometri pe ora.

Foto: Intact Images

Directorul Spitalului "Dimitrie Gerota" din Bucuresti, Doru Badescu, a fost numit sef al CNAS... Adolescenta de 17 ani din Nasaud, omorata pe zebra de un politist beat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x