Antena Căutare

Invatamantul romanesc, ramas in urma: Desi suntem in era digitala, profesorii predau ca in urma cu 30 de ani

Invatamanul romanesc este cu zeci de ani in urma sistemelor bine puse la punct din tarile din vestul Europei, de exemplu, in principal din cauza lipsei parteneriatelor intre universitati si mediul privat, precum si a metodelor invechite de predare, a declarat pentru Wall-Street Catalin Ionescu, fostul sef al companiei de training Codecs, fondator al firmei de consultanta Strategic Change.

"Invatamantul din Romania este in urma cu vreo cativa zeci de ani fata de ce se intampla in alte tari dezvoltate, din cateva perspective. In primul rand, sistemul romanesc nu este ancorat in ceea ce inseamna lumea reala, exista prea putine parteneriate intre universitati si companii private, in afara de cateva Politehnici in care au companiile mai degraba un interes. In afara companiile doneaza bani universitatilor pentru ca apoi acestea sa-i investeasca si sa se bucure de profit", a declarat Catalin Ionescu.

Acest lucru creeaza deficiente in strangerea de fonduri, ceea ce le face pe universitati sa fie dependende in multe cazuri de finantarea publica.

Citeste AICI continuarea articolului!

Iarna aceasta, cea mai rece din ultimii 100 de ani!... Antonie Solomon, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x