Antena Căutare

Pasiunea care nu o scoate la pensie. Povestea învățătoarei care străbate zeci de kilometri, din dragoste pentru elevi

Din dragoste pentru ceea ce face, o învățătoare din județul Sibiu, străbate zilnic zeci de kilometri chiar dacă nu este remunerată, pentru a fi alături de elevii ei pe care-i iubește enorm.

Pasiunea care nu o scoate la pensie. Povestea învățătoarei care străbate zeci de kilometri, din dragoste pentru elevi
Învățătoarea | libertatea.ro

Învăţătoarea Maria Cândea a străbătut zilnic peste douăzeci de kilometri, deși neplătită, până la o şcoală din municipiul Sibiu, timp de trei săptămâni, doar din grijă pentru elevi. Copiii aveau un alt cadru disactic, care a lipsit pe motive medicale, scrie Libertatea.

”Până la urmă, nu toate lucrurile se fac pe bani”, a spus învățătoarea cu 44 de ani de carieră, care a ajuns să le predea și copiilor foștilor săi elevi.

În prezent, dascălul titular al elevilor a ales să se pensioneze după demararea mai multor anchete care verifică certificatele ei medicale. Practic, fosta învăţătoare a celor 21 de elevi din clasa I de la o din Sibiu obişnuia să anunţe conducerea şcolii, aproape în fiecare zi de luni, după ora 8.00, că este bolnavă, copiii rămânând astfel fără cadru didactic. Ei au fost supravegheaţi inclusiv de către femeia de serviciu, secretara şi directoarea şcolii.

Astfel, a fost rugată să vină de acasă, din Sibiel, Maria Cândea, care este pensionată, pentru a le preda copiilor. Aceasta a acceptat să facă naveta zilnic şi să predea fără să fie plătită tot timpul. ”Sigur că am venit neplătită, în perioada în care era concediu iniţial, nu prea mă putea plăti. Îi cunoşteam pe o parte dintre elevi, aveam şi admiraţie pentru colegii mei, pentru directoare, îmi părea rău să se strice prestigiul şcolii. Erau nişte motive. Şi, până la urmă, nu toate lucrurile se fac pe bani”, a declarat învăţătoarea.

Întrebată de ce a acceptat să vină în primul semestru să predea ştiind că nu poate fi plătită, instituţia de învăţământ trebuind să achite concediile medicale ale fostei învăţătoare, Maria Cândea a spus că doar dragostea faţă elevi a motivat-o.

”Mă gândeam tot timpul la ei. Dimineaţa când ştiam că nu vine, mă gândeam la ei, ce fac copiii aceştia singuri”, spune Maria Cândea.

După clarificarea situaţiei fostei învăţătoare care nu mai are contract de muncă cu şcoala, învăţătoarea pensionată din Sibiel care face naveta la Sibiu, unde este remunerată la plata cu ora pentru că le predă elevilor, scrie aceeași sursă.

Imagini șocante la Arad! Bărbat snopit în bătaie cu peste 50 de lovituri, în plină stradă! Agenții de pază l-au lăsat in... Când sunt Moșii de iarnă și care sunt tradițiile ce trebuiesc respectate. Femeile trebuie să aibe mare grijă! Pot comite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x