Antena Căutare

Învăţăturile lui Arsenie Boca despre avuţie: "Deşertăciunea este a umbla după bogăţiile cele pieritoare şi după dorinţele trupului!"

Considerat o mare personalitate ale secolului XX, Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase învăţături despre bogăţie pentru a-i îndruma pe oameni pe "calea cea dreaptă".

Considerat o mare personalitate ale secolului XX, Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase învăţături despre bogăţie pentru a-i îndruma pe oameni pe "calea cea dreaptă".

"Egoist, materialist, nemilostiv şi încolăcit de plăceri.", aşa îl descria Arsenie Boca pe omul bogat, motiv pentru care tot timpul, în mărtuiile sale, a promovat viaţa simplă.

Când viaţa aceasta e încurajată de statornicia bogăţiei, de negrija întâmplărilor, omul se strică. Iar o viaţă de patimi strică şi mintea, care odată stricată nu mai deosebeşte adevărul de minciună sau binele de rău, ci le zice tocmai invers ... răului bine şi minciunii adevăr”, (Cărarea Împărăţiei, Editura Charisma, 2007), spunea acesta despre oamenii care se transformă radical odată cu proprietăţile pe care le deţin.

Mai mult decât atât, el era de părere că persoanele sărace sunt mai apropiate de Dumnezeu: „Cel ce e sărac de lucrurile lumii se îmbogăţeşte de Dumnezeu şi cel ce iubeşte bogăţia, sărac va fi de Dumnezeu”, (Cărarea Împărăţiei, Editura Charisma, 2007).

De asemenea, el spunea că goana după bogăţie este deşertăciune „Deşertăciunea este a umbla după bogăţiile cele pieritoare şi a nădăjdui în ele; deşertăciune este a nădăjdui la slavă şi a te ridica la locuri de frunte; deşertăciune este a merge după dorinţele trupului - şi-a pofti acele lucruri care, într-o zi, pedeapsă grea îţi vor aduce; deşertăciune este a dori o viaţă lungă - şi a nu te gândi ca să trăieşti cum se cuvine; deşertăciune este a cugeta numai la viaţa de acum, fără să cugeţi la ceea ce va veni după ea; deşertăciune este a te lipi la ceea ce atât de repede trece, - şi a nu te grăbi către bucuria, cea care sfârşit nu are”
, (Cărarea Împărăţiei, Editura Charisma, 2007).

Sursa: adevărul.ro

O nouă zi, un nou seism! Pământul s-a cutremurat din nou în Vrancea, în urmă cu puţin timp... Anunţ oficial: Cum o să fie VREMEA de Paşte şi în următoarele două săptămâni! Veştile nu sunt foarte bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x